NO MORE BORING MEALS: TEX MEX LASAGNE –
Kød, Nemme hverdags retter

NO MORE BORING MEALS: TEX MEX LASAGNE

tex-mex-lasagne

Vi fortsætter med inspiration til nem hverdagsmad i stil med vores tidligere bahn mi tacos. Ligesom sidst hjælper vi Santa Maria med at bekæmpe kedelig hverdagsmad og vi skal love jer for at denne her tex-mex lasagne rammer plet. Altså på ikke-kedelig hverdagsmad ;-)! I en travl hverdag er det ikke altid nemt at komme på velsmagende mad, og derfor har Santa Maria lanceret kampagnen, No More boring Meals, som hjælper os til at finde glæden ved god og nem mad, der smager af hele verden. Vi er vilde med nem hverdagsmad, da vi mener at et hurtigt og lækkert måltid kan få de fleste i køkkenet. Det vigtigste er at retten ikke er tidskrævende og samtidig ikke for avanceret. Sidste gang var vi i det vietnamisiske hjørne og denne her gang er vi altså gået all in på tex-mex tema.  For at gøre lasagnen ekstra nem og langt mindre tidskrævende er lasagnepladerne skiftet ud med tortillas. Det gør at bagetiden er langt mindre, da de egentlig bare skal varmes op. Kødet består af oksekød vendt med taco mix og bechamelsaucen har vi skiftet ud med tacosauce og crème fraiche. På toppen har vi knust tortilla chips for at give den lidt knas – mega lækkert hvis vi selv skal sige det. Derudover er der på toppen drysset med oliven og en salsa lavet af jalapeños og avocado. Vi synes selv at lasagnen viser hvor nemt man kan bikse en lækker hverdagsret sammen uden at bruge en masse tid og uden at gå ned på kvalitet. Vi har tidligere lavet lasagne med tortillas (se både her og her) og vi synes det fungerer så godt, især når man tænker på hvor meget mindre den behøver at bage.

 

Ingredienser (1 stor rund lasagne)

1 løg

2 fed hvidløg

1 kg kød

1 pose Santa Maria Taco Spice Mix

1 dåse kidney bønner (240 g.)

 

  1. Hak løg og hvidløg fint og svits det i en gryde med lidt olie
  2. Tilsæt kødet og lad det blive brunet
  3. Bland posens indhold i kødet sammen med kidney bønnerne og lad kødet småsimre i 3-5 minutter

 

175 g revet ost

1 glas Santa Maria organic taco sauce (medium) (235 g)

1 pk. Santa Maria tortillas (fuldkorns), 8 medium size

1 pose Santa Maria organic tortilla chips, salted (125 g)

500 g crème fraiche

 

Til toppen

2 forårsløg

100 g oliven

2 avocadoer blandet med 4-5 skiver jalapeños (fra glas), lidt lime saft og salt

 

  1. Put et stykke bagepapir i en springform og lidt kød i bunden.
  2. Fordel herefter lidt taco sauce, crème fraiche og revet ost ovenpå.
  3. Riv tortilla pandekagerne i stykker, så de passer i springformen og lad dem dække alt kødet.
  4. Fortsæt herefter igen med kød, taco sauce, crème fraiche og revet ost.
  5. Byg lagene indtil alle ingredienser er brugt.
  6. Pynt med knuste chips på toppen (spis resten til lasagnen :-)) og bag den i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter indtil toppen er gylden og sprød
  7. Pynt med oliven, forårsløg og avocado/jalapeños salsa inden servering

mexican-lasagne

lasagne-with-texmex

Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med Santa Maria. Meninger, billeder og opskrift er vores egne.

 

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar