Vi elsker stenbiderrogn og glæder os hvert år til sæsonen starter. Det er noget vi forbinder med sol, forår og specielt hyggelige middage hos vores mormor og morfar, hvor vi de seneste mange år har fået serveret stenbiderrogn. Hun elskede det mindst ligeså meget som os!
Vi ved at sæsonen er ved at være på sit sidste, men i får alligevel lige en opskrift her – den kan jo altid gemmes til næste år ;-) Vi har i denne her opskrift skiftet den klassiske blinis ud med en kartoffelpizza og det var simpelthen så lækkert! Pizzaen bliver bagt med tynde kartoffelskiver og når den kommer ud bliver den toppet med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og urter – lidt ligesom man ville spise en klassisk blinis med stenbiderrogn. Vi har brugt gedeost, som ost på pizzaen, men den kan man sagtens udskifte med mozzarella eller anden mildere ost.
Pizzadejen er den grove fra vores pizzabog, Vi elsker pizza, men man kan sagtens kun bruge hvedemel, hvis man ønsker den helt hvid.
Hvis man synes at kartoffelpizza er lige voldsomt nok til stenbiderrogn, har vi også en opskrift på de klassiske blinis lige her.
Ingredienser (2 stk (diameter ca. 20 cm))
10 g gær
2 1/2 dl vand
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 spsk olie
100 g rugmel, eller andet groft mel
250-300 g hvedemel (fx tipo 00)
- Rør gæren ud i vandet i en skål sammen med sukker, salt og olie
- Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord – dejen skal æltes i 8-10 minutter indtil den føles elastisk og smidig (man kan med fordel bruge en røremaskine)
- Del dejen i to klumper og form dem til kugler (eller flere, hvis man ønsker mindre pizzaer)
- Pensl klumperne med olie, læg dem på et bræt og dæk dem til med film
- Lad dejen hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur
250 g kartoffel
100 g gedeost
200 g stenbiderrogn
1 dl creme fraiche
finthakket rødløg
karse
dild
- Skær kartoflerne i meget tynde skiver og dup dem gerne tørre med et stykke køkkenrulle
- Skær gedeosten i skiver
- Tag den hævede dej på et stykke meldrysset bagepapir og brug hænderne til at få den formet rund – man kan også bruge en kagerulle
- Fordel først gedeost på bundene og herefter kartoffelskiverne ovenpå
- Bag pizzaerne i en meget varm ovn (250 grader, varmluft) indtil kanterne er gyldne
- Fordel stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg ovenpå
- Pynt med karse og dild inden servering
2 Kommentarer
Det ser lækkert ud!
Er det radiser der også er kommet på?
Ja det er faktisk nogle syltede radiser, som vi havde i køleskabet, som vi bare brugte til pynt ;-)