I dag har vi været til fødselsdag hos vores veninde Simone. Vi havde tilbudt at bage en kage og det ville hun meget gerne have! Vi blev enige om en brunsviger, men at det blev til en kagekone, skulle være en overraskelse. Det er første gang, men bestemt ikke sidste, at vi laver en kagekone. Dejen er bare en helt normal brunsviger, og så har vi pyntet med glasur, smarties og lakridssnørrebånd som hår. Navnet er skrevet med smeltet chokolade og øjnene er små oreos med en lille klat galsur. En meget nem og morsom måde at lave fødselsdagskage på.
Brunsviger (én stor bredepane):
70 gram gær
1 tsk vaniljesukker
70 gram sukker
2 æg
3 dl lunken mælk
125 gram smør
550 gram hvedemel
Lun mælken og opløs gæren heri i en skål. Tilsæt æg, vaniljepulver og sukker. Tilsæt smør og mel – ælt det hele til en ensartet og glat dej. Lad dejen hvile tildækket og lunt i ca. 20 min.
Når dejen har hævet rulles dejen ud til den passer i bredepanden. (ca. 40 x 40)
Fyld:
125 gram smør
200 gram brunfarin
1 tsk vaniljesukker
Bland alle ingredienserne sammen i en skål til en blød masse. Lav huller i dejen med fingrene, sørg for at lave dem rimelig dybe, så der kan flyde masser af fyld i. Hæld fyldet udover kagen og lad det efterhæve lunt i ca. 40 min.
Bag kagen i ovnen ved 220 grader (alm. ovn) i ca. 15 min.
8 Kommentarer
Endnu en gang mange tak for den fine kagekone :) Det var en kæmpe hjælp piger!
Det var så lidt, vi er glade for at kunne hjælpe :-)! Hav en god fridag ;-)
Hvor er den bare kær! Jeg elsker brunsviger, og close-up-billederne hvor man kan se snask, får mine tænder til at løbe i vand..
He He ja ik'! Samme her, der kan næsten ikke komme for meget snask på! :-)
Åha piger, jeg bagte også brunsviger i sidste uge – det er jo skønt! Jeg overvejer lidt at blogge om den en af de næste dage, men nu må vi se ;)
Superflot dekoreret må jeg sige (:
Kh Luise
http://sesamsesam.com/
Hej Luise. Mange tak – Brunsviger er nemlig bare så lækkert! Vi glæder os til at se din på din blog :-)
kan man godt lave kagen dagen før man spiser den.
Det kan man godt, men den er klart bedst på dagen, da den ellers godt kan blive lidt tør :-)