Vi er i skrivende stund på vej mod Mallorca, hvor den næste uges tid skal tilbringes! Vi skal bo i området, Port D’Andratx sammen med vores kærester, far og lillebror! Vi har før været på Mallora, dog ikke i det område, og glæder os super meget – det er en skøn ø! Turen startede tidligt – kl. 4.00 i morges kørte vi fra Aarhus mod Billund til et fly, der afgår kl. 6.45. Selvom vi er trætte er det da positivt at vi ankommer så tidligt og nærmest bare skal finde poolen, så vi kan flade ud og få os en lille middagslur – det er formentlig tiltrængt! Til flyturen har vi lavet lidt morgenmad. Drengene og far skal have de her skagenslapper med brie og vi skal have en omgang overnight grød, som vi satte over i går aftes. Bollerne blev ligeledes lavet i går og var virkelig nemme. Nogle rigtig gode klatboller, der ikke behøver at hæve hele natten, blot mindst 30 minutter. Opskriften tager udgangspunkt i nogle klatboller fra en af amo’s bagebøger (Den Store Bagebog 5). Vi havde fået forbud mod alt hvad der mindede om noget groft i de her boller hvorfor de er meget “hvide”. Vi forstår ikke at de ikke kan lide vores grove boller – de mætter jo meget mere ;-)! Det er dog meget nemt at gøre dem grovere ved at tilsætte kerner eller grovere mel. Vi har sørget for et par indlæg til Jer mens vi er på Mallorca, hvis der altså er internet, så helt stille bliver her forhåbentlig ikke :-)
Ingredienser (ca. 14 stk)
6 dl vand
50 gram gær
1 dl yoghurt
20 gram salt
1 spsk sukker
400 gram hvedemel
100 gram havregryn
200-250 gram mel (hvis man ønsker helt hvide boller, kan man blot tilsætte 200 gram hvedemel, men derudover kan man tilsætte forskellige frø, kerner eller noget grovere mel. Man skal nok nøjes med at tilføje 100 gram frø/kerner og 100-150 gram grovere mel)
1 par håndfulde solsikkekerner + lidt birkes (kan sagtens undlades eller erstattes af fx græskarkerner eller hørfrø)
- Opløs gær i vand
- Tilsæt yoghurt, salt og sukker og rør det hele rundt
- Kom havregryn i (sammen med andre kerner hvis man vælger at tilføje det)
- Tilslut kommes mel i – ælt dejen godt sammen, vi æltede den i ca. 5 minutter på vores røremaskine. Dejen skal ikke kunne samle sig, men være relativt våd
- Lad dejen hæve i minst 30 min (man kan med fordel lade den have i køleskabet natten over)
- Kom solsikkekerner på et stykke bagepapir i en rund ring (der er placeret på en bageplade), der hvor bollerne ønskes placeret
- Brug to skeer til at forme bollerne på bagepapiret oven på solsikkekernerne
- Kom birkes på toppen af bollerne og bag dem i en 220 grader varm ovn i ca. 15 minutter (måske lidt mere, de må gerne være gyldne)
No Kommentarer