HUMMUS MED KARRY –
Dip/Salsa, Snacks, Til madpakken

HUMMUS MED KARRY

Denne hummus er fra Skovmøllen. Hummus er en ‘dip’, som kan bruges til rigtig mange ting. Fx til en snack med agurker og gulerødder, eller i  en sandwich til madpakken. Det er nemt at lave og smager helt fantastisk. Denne hummus er lavet ud fra de ‘almindelige’ ingredienser til hummus, nemlig kikærter, olie, hvidløg salt og peber – udover disse kom der også karry i, som giver hummus’en en ekstra god smag. Hver gang vi spiser hummus, går det op for os, at det simpelthen er noget, som vi for sjældent har i vores køleskab – det må vi til at lave om på :-)

 

Ingredienser til hummus (giver én stor skål):

500 gram tørrede kikærter
1 tsk spsk karry
3 fed hvidløg
Olie til den rette konsistens (1 dl. ad gangen)
Salt og peber
Evt. lidt spidskommen

  1. Kikærterne lægges i blød i 24 timer.
  2. Næste dag koges de i ca. 1 time. 1 tsk karry ristes af på en pande og kommes over i en blender.
  3. I blenderen kommes også hvidløg, de kogte kikærter + lidt af væden herfra (1 dl ca.), salt, peber og olie og evt. lidt spidskommen.
  4. Blend det sammen og kom mere olie i, hvis konsistensen er for tyk.

 

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply I.P. 12 februar, 2012 at 17:57

    Mmmh det lyder godt!

    • Reply Laura og Christine 12 februar, 2012 at 18:21

      Tusind tak I.P, og vil lige sige at det er det bestemt også ;-)

  • Reply Bammut 24 februar, 2012 at 21:50

    prøv at komme lidt tahin ( sesampaste) eller sesamolie i, det giver en fantastisk nøddeagtig smag til. det er alm i mellemøsten :)

    • Reply Laura og Christine 25 februar, 2012 at 09:48

      Hej Bammut! Sesamolie lyder rigtig lækkert, det skal helt sikkert prøves – tak for tippet :-)!

      Hilsen Laura og Christine

  • Reply Bammut 5 marts, 2012 at 19:25

    :) Tak for et rigtig god hjemmeside/blog eller hvad man nu vil kalde det :) Jeg er professionel kok til daglig, og synes at jeres opskrifter er kanon gode! keep on the good spirit. Kan specielt godt lide jeres veggieretter, da det er ved at blive rigtigt populært, blandt folk. Imponerende at i ved så meget om mad, når man tænker på at i er “amatøre” don't get me wrong. Kanon side piger ! :)=

    • Reply Laura og Christine 5 marts, 2012 at 22:59

      Hej Bammut. Tak for den fantastiske ros. Virkelig dejligt med sådan en kommentar – lige præcis derfor vi elsker at blogge. Tror lidt at fiffet er bare at prøve sig frem med ting man kunne forestille sig spiller godt sammen. Derudover arbejder vi jo selv på en restaurant hvor der er masser af snak/inspiration. Vi håber du vil blive ved med at følge opskrifterne og gerne komme mere flere fif – så lærer vi jo endnu mere :-)

    Skriv en kommentar