Det er ikke så tit, at vi laver vores egne kiks herhjemme. Men når vi gør, er de virkelig hurtigt væk, hvilket nok bare bekræfter, at vi skal lave kiks lidt oftere ;-) De er super gode at have med på madpakken, som en lille eftermiddagssnack. Vi kan også rigtig godt lide at spise dem med fx. lidt ost, som en lille “dessert” til vores frokost. Vi har lavet rugkiks før, og i denne her udgave har vi kommet hakkede urter i, som vi synes gør dem ekstra gode og snack agtige. Det lyder som et projekt at lave hjemmelavede kiks, men vi synes faktisk slet ikke at det er så slemt. Når de er hjemmelavede kan man også selv bestemme hvor store de skal være, og om de skal være firkantede, runde eller stjerneformet :-)
Ingredienser (1 fyldt bageplader)
50 g rugmel
90 g fuldkorns speltmel, gramhamsmel eller andet groft
100 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1,25 dl vand
2 spsk olie ( + lidt til pensling)
1 – 1 1/2 dl finthakkede urter (basilikum, timian, oregano, persill, purløg, osv.)
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål (meltyperne kan sagtens varieres efter hvad man har på lager)
- Tilsæt vand og olie og form dejen til en rund kugle og stil den på køl i en halv times tid
- Rul dejen tyndt ud (ca. 3-4 mm.) og udstik passende figurer – vi skar firkanter med en dejskraber
- Pensl med lidt olie og bag kiksene i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min (kan variere fra ovn til ovn samt afhænge af mel type). Undersøg om de efter lidt afkøling er knasende – hvis ikke så giv dem lidt længere tid
3 Kommentarer
Meget skønne urtekiks med groft mel :-)
En kop varm urtete og en af jeres lækre kiks, yummi!
Jeg fik bagt tebirkes i weekenden, det var hyggeligt og smagte dejligt.
Aften hilsner fra Maria fra “En verden af kunst”
De er nemlig super skønne, også meget en kop te :)
Tebirkes smager bare så skønt!
Rigtig god dag!
Nogen som har regnet på sundheden i disse kiks..