GULERODSPANDEKAGER –
Nemme hverdags retter, Pandekager, Vegetar

GULERODSPANDEKAGER

Gulerødder er noget vi næsten altid har i køleskabet. De er smadder gode at have med på madpakken i små stænger eller som eftermiddagssnack. Nu når vi alligevel havde så mange gulerødder, fandt jeg på at lave disse gulerodspandekager :) De er meget meget nemme at lave, og har ingen fancy ingredienser i sig. Kagerne består egentlig bare af gulerødder blandet i en dej af æg, mælk og gramhamsmel. De kan drille lidt på panden, men så snart de er blevet vendt et par gange, er det straks nemmere. Hvis de skulle ryge lidt fra hinanden, kan man  bruge en ske til at klemme dem lidt sammen igen. Vi serverede pandekagerne til fiskefrikadeller, hvor jeg som barn ofte fik gulerodssalat med rosiner og solsikkekerner. Dette er en anderledes måde at servere gulerødder til fiskefrikadeller, som stadig smager skønt!

 

Ingredienser (giver ca. 8 stk.):

320 gram gulerødder
2 æg
2 dl mælk
50 gram grahamsmel
salt og peber

  1. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern
  2. Bland æg, mælk og mel i en skål
  3. Tilsæt de revne gulerødder
  4. Kom lidt salt og peber ved
  5. Steg dem på en pande i lidt olie indtil de bliver gyldne på begge sider
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply TrineK 26 september, 2012 at 09:43

    Hvor ser de lækre – og nemme – ud.
    Og så er det jo perfekt, vi faktisk skal have fiskefrikadeller i dag :-)

    Må prøves..

    • Reply Laura og Christine 27 september, 2012 at 06:46

      Hej Trine! Håber du fik prøvet dem til fiskefrikadellerne og kunne lide dem :-)
      Hav en god dag!

  • Reply Maja 26 september, 2012 at 12:11

    De ser SÅÅ lækre ud! Jeg laver ret ofte gulerodsfrikadeller – men næste gang vil jeg prøve med jeres gulerodspandekager :) Jeg plejer at putte sesamfrø i mine – det giver en lækker smag og dejligt knas. Måske det også vil smage godt i jeres pandekager? :)

    • Reply Laura og Christine 27 september, 2012 at 06:47

      Hej Maja! Det lyder som en meget lækker idé med sesamfrø, det skal helt sikkert i næste opskrift og er sikker på det kun vil gøre dem bedre – tusind tak for tippet og hav en dejlig dag :-)!

  • Reply Cristina 26 september, 2012 at 14:41

    Hvor ser det lækkert ud!

    Cristina
    http://cristina.dk

  • Reply Anne au Chocolat 26 september, 2012 at 16:11

    Kære piger,
    Det ser skønt ud! Og tænk, jeg fik også altid gulerodssalat med rosiner i til fiskedellerne og torskerognen :)

    Kh Anne

    • Reply Laura og Christine 27 september, 2012 at 06:48

      Tak søde Anne! Det er altså lidt sjovt, det må have været moden for 10-20 år siden ;-) heh
      Hav en skøn dag!

  • Reply Kristine (CookieCrumble) 27 september, 2012 at 07:24

    Wooow de ser lækre ud :) og sikke en smart måde at bruge gulerødderne på :) Vi har altid tendens til, at købe lidt for mange herhjemme, så denne opskrift skal så absolut afprøves ;)

    • Reply Laura og Christine 27 september, 2012 at 20:54

      Hej Kristine! Ja, vi har også altid en masse gulerødder, og de kan godt blive lidt kedelige hvis de ikke lige bliver brugt ;-)

    Skriv en kommentar