GROVTÆRTE MED OKSEKØD OG SØD KARTOFFEL –
Bagværk, Kød, Tærter

GROVTÆRTE MED OKSEKØD OG SØD KARTOFFEL

oksekød-og-sød-kartoffel

grovtærte-med-oksekød

Det er sjovt, for ligesom med suppe, så spiser vi også helt klart mere tærte i de kolde måneder end om foråret/sommeren. Denne her grovtærte med oksekød og sød kartoffel er en ægte efterårstærte – specielt med den fine gule/orange farve. Tærtedejen er lavet på grahamsmel og hvedemel og er efterhånden blevet den faste tærtedej, når vi laver tærter. Fyldet består af to dele. En del, som er en slags kødsauce, der er proppet med sød kartoffel, oksekød og squash, og så den anden del, der er æggemassen hvori vi har tilsat hytteost og mælk. Tærten er ligesom vi kan lide dem – en sprød bund med masser af cremet fyld, der på toppen er blevet pyntet med masser af hakket persille. Hvis man har lyst til en vegetarudgave, kan oksekødet sagtens undlades og man kan i stedet tilsætte tilsvarende mængde revet/purerede grøntsager.

 

Ingredienser (1 tærte)

Dej

200 ml vand

1 tsk salt

125 g grahamsmel

175 g hvedemel

  1. Lad salten blive opløst i vandet
  2. Tilsæt melen lidt ad gangen – start med grahamsmelen og ælt dejen fast
  3. Lad dejen hvile imens fyldet laves

Fyld

250 g sød kartoffel

1 løg

250 g oksekød

150 g squash

2 æg

0,5 dl hytteost

1 dl mælk

Salt og peber

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem godt møre med lidt salt
  2. Mos de kogte søde kartofler med en gaffel og smag mosen til med salt og peber
  3. Hak løget fint og steg det i lidt olie i en gryde
  4. Tilsæt den hakkede oksekød og lad den blive brunet
  5. Riv squashen og tilsæt den til gryden sammen med den søde kartoffelmos – smag hele blandingen til med salt og peber
  6. Bland æg, hytteost, mælk samt salt og peber i en skål
  7. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad
  8. Fordel fyldet på bunden og hæld æggemassen udover – brug en gaffel til at få æggemassen til at løbe igennem fyldet til bunden af tærten
  9. Bag tærten ved 220 grader i ca. 30 min – toppen skal være gylden og fast

grovtærte

 

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Anonym 18 oktober, 2015 at 13:11

    Jeg kan virkelig anbefale at tilføje 50 g sesamfrø og 1 dl olie til tærtedejen – så bliver den som en drøm at have med at gøre :-)

    • Reply Twin Food 20 oktober, 2015 at 08:46

      Tusind tak for tippet – det må vi prøve næste gang :) :)
      Hav en dejlig dag!

    Skriv en kommentar