Bruschetta er en af de ting man aldrig går galt i byen med, når der skal serveres forret. Brød med lækkert smagfuldt fyld kan alle da lide!! Vi er hvert fald fan af dem og på Mallorca serverede Christine og hendes kæreste de her 3 forskellige slags til forret en aften. Der var en smurt med hvidløgsmayo og bagte tomater på toppen. En med stegte svampe og spinat og en med gedeost og pinjekerner. Alle tre virkelig lækre, men specielt den med bagte tomater faldt i god jord! Bruschetta kan jo varieres i det uendelige og her er blot 3 forslag, som vi er vilde med. Hvilke er jeres yndlings? – skriv dem gerne i kommentarfeltet, så har vi nye idéer til næste gang vi skal lave bruschettaer :)
Forresten har vi lavet et par små guides omkring Aarhus til et online magasin, så hvis I mangler nye tips eller er nyankomne til Aarhus så kan i indtil videre finde en lille guide omkring vores yndlings barer i Aarhus og også hvor vi foretrækker at købe vores is – senere kommer også hvor vi helst drikker kaffe, spiser frokost eller aftensmad :)
Bruschetta med bagte tomater
Ingredienser (6 stk)
6 skiver brød
500 g cherry tomater
1 lille løg
1-2 spsk honning
1-2 tsk tørret basilikum
salt of peber
Hvidløgsmayo: 1 fed hvidløg, 3-4 tsk mayo
Lidt frisk basilikum
- Skær tomater i både og hak løget fint
- Bland tomater, løg, honning, basilikum, salt og peber godt sammen i et ovnfast fad
- Bag tomaterne i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min – tiden afhænger af tomaternes størrelse, men de skal gerne være bagt godt igennem
- Lad tomaterne køle af (lad vær med at hælde væden fra tomaterne)
- Bland hvidløg og mayo og lad hvidløgsmayoen stå i køleskabet indtil brug
- Rist brødet i ovnen – put evt. lidt af væden fra tomaterne på toppen
- Fordel lidt hvidløgsmayo på det ristede brød og herefter de bagte tomater (uden for meget væde) og lidt frisk basilikum på toppen inden servering
Bruschetta med stegte svampe og spinat
Ingredienser (6 stk.)
6 skiver bröd
250 g svampe
3-4 håndfulde spinat
2 fed hvidløg
salt og peber
- Skær svampene i grove stykker (de krymper ret meget på panden, så de behøver ikke at være i fine små stykker)
- Hak hvidløget og steg svampene på en pande med spinat og hvidløg
- Smag til med salt og peber
- Svampene skal steges godt sprøde – kan godt tage lidt tid, men de passer nogenlunde sig selv
- Rist brødet i ovnen og fordel herefter spinat og svampe ovenpå – drys evt. med lidt olie eller revet parmesan inden servering
Bruschetta med gedeost
Ingredienser (6 stk)
6 skiver brød
12 skiver gedeost af rulle (svarer til ca. 1/2 rulle)
lidt olie
Stegte pinjekerner
Persille til toppen
- Fordel to stykker gedeost på hvert stykke brød og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min – osten skal være puffet lidt op og godt gylden
- Fordel lidt olie på toppen af osten sammen med de stegte pinjekerner
- Drys med lidt persille inden servering
2 Kommentarer
Hold nu op de ser lækre ud :)
Tusind tak – de var også virkelig lækre!