GRÆSKARTIRAMISU –
Bagværk, Desserter, No bake, Søde sager

GRÆSKARTIRAMISU

pumpkin-tiramisu

Vi har været lidt i græskar-mode på det seneste og vi må nok også advare lidt om, at der i det næste stykke tid kommer en del med gæsker. Det håber vi er ok.

Vi fik en klassisk tiramisu for et par weekender siden fra Christine’s pizza stam sted. Han har seriøst den bedste tiramisu!! Vi fik selvfølgelig lyst til at lave en selv og da der også lå lidt græskar i køleskabet, der skulle bruges mente vi at det kunne blive en god kombination! Vi synes denne her udgave smager lidt af jul, da cremen er smagt til med stødt ingefær og kanel. Herudover er det de klassiske ingredienser, der er anvendt; mascarpone, flødeskum og ladyfingers. Toppen er selvfølgelig også drysset med kakaopulver!

Det er vigtigt, når man rører mascarponecremen at gøre det forsigtigt, ellers kan den nemlig godt skille (vi taler af erfaring ;-)).

 

Ingredienser (ca. 12×30 cm)

225 g mascarpone

3 æggeblommer

100 g sukker

215 g græskarpure

1/2 tsk stødt ingefær

1/2 tsk stødt kanel

180 ml fløde

2 1/2 spsk flormelis

200 ml stærk kaffe (filter, espresso, eller ligende)

200 g ladyfingers

Kakao til toppen

 

  1. Slå forsigtigt mascarponen ud i skål- det er vigtigt ikke at røre den for længe, da den så kan skille
  2. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål for sig og lad den blive tyk i konsistensen – det tager lidt tid
  3. Hæld æggemassen sammen med mascarponen og bland det forsigtigt sammen
  4. Tilsæt græskarpure, stødt ingefær og stødt kanel og vend det hele roligt sammen
  5. Pisk fløde og flormelis stift i en skål og lav ligeledes kaffen klar i et fad/dyb tallerken
  6. Vend flødeskummet i mascarponemassen hvorefter den er klar til brug – smag gerne om der skal tilsætte mere ingefær, kanel eller andet
  7. Dyp hver ladyfinger hurtigt i kaffen på begge sider og læg et lag i et fad
  8. Fordel halvdelen af mascarponecremen ovenpå, endnu et lag ladyfingers og herefter resten af cremen øverst
  9. Dæk kagen til og stil den på køl i 6-8 timer (gerne mere)
  10. Drys med kakao på toppen inden servering

tiramisu-with-pumpkin

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Julie F 22 november, 2016 at 20:06

    Tiramisu er min yndlings dessert! Mums, den vil jeg prøve at lave i weekenden. Men jeg bliver da også lidt nysgerrig om, hvilket pizza sted, der sælger den bedste tiramisu? :D

    • Reply Twin Food 27 november, 2016 at 10:56

      Vi elsker også tiramisu!! Hehe, det er faktisk et ganske normalt pizzeria på Vodroffsvej på Frederiksberg – intet fancy men mega god tiramisu ;)

    Skriv en kommentar