GLUTENFRI GRØN LASAGNE –
Kød, Nemme hverdags retter, Sundere alternativer

GLUTENFRI GRØN LASAGNE

grøn-lasagne

For et par uger siden blev lidt forskellige rester i køleskabet tryllet om til denne grønne lasagne. I stedet for lasagne plader, er der brugt spidskålsblade, som er blevet blancheret inden – så bliver de meget lettere at arbejde med, uden at de knækker. Fyldet består af hakket oksekød vendt på panden med pesto og saucen er ricotta rørt op med krydderier. Det tager ikke lang tid at lave lasagnen, og så skal den heller ikke have ligeså lang tid som en normal lasagne, pga. de udskiftede lasagne plader :-), så hvis nu i ikke har besluttet jeg for aftensmaden endnu, er her et godt bud!

 

Ingredienser (3-4 personer)

1 rødløg

2 fed hvidløg

400 gram hakket oksekød

3 spsk pesto

250 gram ricotta

1 dl mælk

3 æg

Salt, peber og muskatnød

4 store spidskålsblade

3 håndfulde spinatblade

2 spsk pesto

  1. Svits løg og hvidløg på en pande i lidt olie
  2. Tilsæt kød og steg det gyldent, tilsæt derefter de 3 spsk pesto
  3. I en skål blandes ricotta, mælk, æg, salt, peber og muskatnød – rør det hele godt sammen
  4. Blancher de 4 store spidskålsblade i kogende vand i et par minutter, så de bliver helt bløde
  5. Når lasagnen skal samles, lægges først et spidskålsblad i bunden, derefter lidt kød, en håndfuld spinatblade og tilslut lidt af blandingen med ricotta – fortsæt med dette indtil alt er opbrugt
  6. Fordel 2 spsk pesto på toppen
  7. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min

 

glutenfri-lasagne

tidligere indlæg næste indlæg

1 Kommentarer

  • Reply Thea 6 marts, 2016 at 16:08

    Hej piger,

    Sikke en lækker lasagne! Hvad har I pyntet den med? Det ligner urter på stilk.

    Kh Thea

  • Skriv en kommentar