For et års tiden siden kastede vi os for første gang ud i fransk nougat. Det tog flere forsøg, for det var altså ikke så nemt, som vi lige regnede med. Vi lavede et par portioner, som blev alt for klistrede og det var slet ikke til at styre. Så vi må advare at det måske kan tage et par forsøg inden den franske nougat sidder helt i skabet. Men altså, selvom den opfører sig lidt underligt smager den jo stadig godt. I vores franske nougat har vi puttet lakridskugler og pistacienødder. Det giver lidt ekstra smag og knas, som vi synes passer rigtig godt til den søde nougat. Man kan jo tilsætte alverdens ting, så det er bare med at bruge sin fantasi ;-)
Ingredienser (et fad på 16 x 16 cm)
80 g glukose
200 g sukker
100 g vand
70 g honning
40 g æggehvider
40 g sukker
ca. 100 g Black Liquorice Almonds lakridskugler fra Johan Bülow
70 g nødder (mandler, pistacienødder, pecan nødder, osv.)
Udstyr: Bolsjetermometer
- Smelt glukose, sukker og vand i en gryde og lad hele massen få en temperatur på 140 grader
- I mens kan honningen smeltes i en skål for sig (evt. i mikroovn) og hviderne kan piske stive med de resterende 40 g sukker
- Hæld den smeltede honning i den 140 grader varme masse hvorefter massen skal varmes videre op til 148 grader
- Massen tages fra varmen når den når 148 grader og hældes herefter langsomt i de piskede æggehvider under piskning
- Fortsæt med at piske til hviderne er tykke og stive (omkring 10 min.)
- Rør hurtigt lakridskugler og mandler i massen (den stivner hurtigt) og fordel hele massen i et fad – gem evt. lidt mandler og lakridskugler til toppen
- Lad fadet stå til næste dag ved stuetemperatur og skær nougaten i passende stykker
No Kommentarer