Tærter behøver ofte ikke at indeholde et hav af ingredienser for at være skønne. Her er et godt eksempel hvor fyldet faktisk kun er asparges og gedeost udover den klassiske æggeblanding. Asparges og gedeost er en rigtig god kombination, hvor den cremede ost er helt perfekt til den lidt knasende asparges. Vi er fan af denne her tærte (også selvom vi ikke er de store gedeost spisere) og vil tro at den vil falde i god jord hos de fleste af Jer :)! Gedeosten kan selvfølgelig udskiftes hvis man overhovedet ikke kan lide det. Men smagen af den varme gedeost er en del mildere end den “rå” gedeost. Tærtebunden har vi lavet efter vores tidligere opskrift på rodfrugte tærte men kan sagtens udskiftes til anden slags hvis man har en anden yndlingsbund!
Ingredienser (1 lang tærte – 10 x 35 cm)
Dej
1 dl græskarkerner
2 dl hørfrø
1 1/2 dl grahamsmel
2 æg
1 tsk salt
Fyld
1/2 pakke gedeost (ca. 100 gram)
10-15 grønne asparges
3 æg
2 dl hytteost
Salt og peber
- Til dejen skal først hørfrø og græskarkerner blendes fint, hvorefter det blandes med salt, æg og mel – dejen kan godt være en smule klistret
- Rul dejen ud til passende størrelse afhængig af tærteform
- Bland æg, hytteost samt salt og peber til fyldet
- Skær gedeosten i mindre skriver og del aspargesene i passende længder
- Læg aspargesene i bunden ovenpå tærtebunden og fordel fyldet henover. Læg gedeoste skiverne på toppen
- Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min
- Lad den stå og sætte sig i 10-15 min, inden man kan skærer den ud
Ingredients (1 long tart – 10 x 35 cm)
Dough
100 ml pumpkin seeds
200 ml flaxseed
150 ml wholewheat flour
2 eggs
1 teaspoon salt
Filling
1/2 packet goat cheese (about 100 grams)
10-15 green asparagus
3 eggs
200 ml cottage cheese
Salt and pepper
- For the dough blend flaxseed and pumpkin seeds fine, mixed with salt, eggs and flour – the dough can be a bit sticky
- Roll out the dough to appropriate size
- Mix eggs, cottage cheese, salt and pepper in a separate bowl
- Cut the goat cheese and asparagus
- Place the asparagus in the bottom of the crust and spread the filling over. Add goat cheese slices on top
- Bake the pie in the oven at 200 degrees for approx. 30 minutes
- Allow to stand and sit for 10-15 minutes before cutting it
16 Kommentarer
Ej den ser bare SÅ god ud!!! Den vil jeg kaste mig ud i morgen, tak for dejlig inspiration :)
Mange tak – vi håber den blev et hit :)
God eftermiddag og en god påske ønskes I to dygtige kokke:-)
Virkelig lækker tærte, vi elsker bare de lette retter:-)
Fra de kreative på landet
Maria og Tina
Mange tak – vi håber i har haft en skøn påske!
De lette retter er nemlig super skønne :)
KH
Laura og Christine
Fik også øje på lækre, sprøde asparges i fakta idag – det er så godt.
– Anne
Det er altid et hit :)
Hvor ser det dejligt ud! Man bliver helt i forårsstemning :D Den må snart på menuen.
Tak for en dejlig og inspirerende blog Twin-food :-)
Kh. Christina
Mange tak :) Der er nemlig masser af forår over denne tærte :)
Velbekomme og rigtig god dag!
Stor cadeau fik den tærtebund til påskefrokosten! Meget smuk også med dens mørke farve, tak for det!
Mange tak – dejligt at den faldt i god jord :)
Den ser så indbydende ud, at den må med på påskefrokostbordet i weekenden :o)
Kan den stå nogle timer og så varmes/lunes 5 minutter i ovnen inden servering ?
God påske,
Rebecca
Vi beklager det sene svar og tænker lidt at det måske er forsent, men…
Du kan sagtens bage den og lade den stå et par timer inden servering og blot lune den lige inden den skal serveres :)
[…] til fyldet fik jeg her, og tilsatte så lidt mere forårsgrønt i form af friskbælgede ærter, og lidt mere ost i form af […]
Den ser superlækker ud, – kan den fryses?
Vh Joan
Tak :) Mon ikke den godt kan fryses – vi har ikke prøvet lige netop med denne, men det har ikke været noget problem med andre tærter så vi ville godt turde ;)
[…] i en tærte ;-)! Vi har udviklet lidt på en tidligere udgave med asparges, som I kan se lige her. Tærtebunden er lidt anderledes, der er lavet en anelse grov med lidt grahamsmel. Æggeblandingen […]