QUINOA KAGER MED AUBERGINE DIP –
Bulgur/Kerner, Dip/Salsa, Tilbehør, Vegetar

QUINOA KAGER MED AUBERGINE DIP

Vi har siden vi sidst fik quinoa haft lyst til at prøve det igen! Det blev med disse sjove quinoa kager, der faktisk er forholdsvis enkle at lave.

Den kogte quinoa blev blandet med lidt creme fraise, chili, gulerødder, paprika, oregano, hvidløg og frisk hakket basilikum. Kagerne er nemme at forme og skulle steges på panden, til de var gylden brune på begge sider. De var lækre og gode som tilbehør til en lækker kødret.

Vi serverede dem som hovedret sammen med en lækker aubergine dip, der var lavet af blendet aubergine kød, blandet med rødløg og lidt philadelphia. En dip der sagtens kan bruges til hvad som helst :-)

 

Ingredienser, aubergine dip:

1 stor aubergine

1/2 rødløg

2 spsk. philadelphia ost

  1. Start med enten at kog eller gril aubergine så kødet bliver blødt
  2. Tag auberginekødet fra skrællen og blend det med de øvrige ingredienser til du har en fast masse
  3. Smag til med salt og peber

Ingredienser, quinoa kager:

2 1/2 dl.,  quinoa koges efter anvisning på pakken

1/3 chili, hakket

2 gulerødder

1 stort fed hviløg

1 tsk. paprika

1 tsk. oregano

2 spsk. creme fraise

frisk hakket basilikum

  1. Kog quinoaen og bland den derefter med creme fraise, hakket chili og den hakkede basilikum
  2. Riv gulerødderne og tænd derefter en pande og kom lidt olie på.
  3. Put hvidløget på panden og lad det blive gyldent.
  4. Tilsæt derefter paprika, oregano og den revne gulerod og svits det 2-3 min. på panden.
  5. Bland derefter gulerod’s blandingen med quinoaen.
  6. Tag passende størrelser af quinoa-massen og tryk dem flade på panden. Steg dem til de er færdige og server med aubergine dip :-)
tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Danica 25 februar, 2012 at 19:06

    Nøj det ser lækkert ud! Det tror jeg at jeg vil servere for mine veninder på mandag :)

    / http://www.fit4livin.wordpress.com

    • Reply Laura og Christine 25 februar, 2012 at 19:36

      Hej Danica! Det var også super lækkert. En aubergine gav ikke vildt meget dip, så hvis du vil være sikker på at der er nok, ville jeg købe 2 :-)

  • Reply noerrebro 26 februar, 2012 at 13:00

    Hvor ser kagerne dejlige ud…! De må prøves

  • Reply MissMuffin 28 februar, 2012 at 14:31

    Sikke noget dejligt mad i laver piger:)
    De her skal helt sikkert prøves sammen med en god salat, så kan det blive ugens vegetariske indslag.

    • Reply Laura og Christine 28 februar, 2012 at 22:03

      Hej MissMuffin!
      Tusind tak – det er vi meget glade for at høre. De bliver helt sikkert et hit, også sammen med en salat! Vi vil kigge lidt nærmere på dine fine opskrifter :-)

  • Reply Peter 9 juli, 2012 at 21:16

    Jeg prøvede at lave dem her til aften, men jeg kunne overhovedet ikke få dem til at bliver til kager, fordi de smuldrede uanset hvad jeg gjorde. Jeg prøvede at putte mere creme fraiche i den sidste halvdel af portionen, og tænkte det ville skabe noget mere klister, men det fungerede ikke. Er det creme fraichen der gør det, eller er det stegningen, der nærmest skal være friture eller hvordan får man dem til at binde sammen så det bliver kager/bøffer?

    • Reply Laura og Christine 9 juli, 2012 at 21:22

      Det lyder meget mystisk, som man kan se på billederne havde vi slet ikke det problem. Stegningen skal ikke være friture, men det kan være det vil være nemmere at lave dem i ovnen – bage dem i 10 min og vende dem og evt. give dem 10 min igen (man kan pensle med lidt olie, så de stadig bliver lidt sprøde). Ellers er det muligt at det vil hjælpe med et æg, det kan nok også binde det mere sammen :-)!

  • Reply caroline 12 juni, 2013 at 16:59

    hvor mange quinoakager får man ud af den opskrift i har angivet? :-) og rækker det med en til hver person eller hvordan?

    • Reply Twin Food 13 juni, 2013 at 12:17

      Hej Caroline. Uhh, det er et rigtig godt spørgsmål. Nu er det en del tid siden de er blevet lavet, men vi vil gætte på at opskriften ca. rækker til 6-8 pandekager (Alt efter størrelse selvfølgelig). Vi vil nok sige et par stykker til hver person, hvis skal fungerer som tilbehør. :-) Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål!

  • Reply » VEGGIE BURGER 25 august, 2014 at 10:40

    […] vi den anden dag lavede quinoa kager, blev der lidt til overs som vi smed i fryseren. I går fik vi burgere, og da der var et par […]

  • Reply Sofie 3 oktober, 2016 at 19:28

    Hej Twinfood.
    Øv! Jeg ved godt opskriften er fra 2012, men har forsøgt at lave Quinoakagerne er til aften. Som Peter tidligere har skrevet, så fik jeg bare en gang smat ud af quinoaen og prøvede at redde aftensmaden med æg og en tur i ovnen. Har I mon fundet et trick siden hen med denne opskrift eller andre veggie-bøffer der får ‘bøffen’ til at holde bedre sammen?

    Med venlig hilsen Sofie.

    • Reply Twin Food 9 oktober, 2016 at 09:41

      Hej Sofie,
      Øv hvor ærgeligt, det er vi kede af at høre! Det plejer ikke at blive så smat for os,
      Vi har lavet lidt forskelligt andet siden, som blandt andet kan findes under “vegetar” kategorien lige her: https://twin-food.dk/category/vegetar/ – der er lidt forskellige bøffer/pandekager/kager imellem

  • Reply SPRØD FARVERIG SALAT – 29 september, 2018 at 11:30

    […] Salaten er perfekt som tilbehør til f.eks. et par squash kager eller måske en omgang krydrede fiskefrikadeller. Vi serverede den som tilbehør til en wrap med nogle skønne quinoa kager.  […]

  • Skriv en kommentar