FLØDEBOLLER MED HINDBÆRSKUM –
Desserter, Søde sager

FLØDEBOLLER MED HINDBÆRSKUM

fløde3 Til nytår lavede vi sammen noget af desserten og da vi havde et hindbær/chokolade tema mente vi at flødeboller var en rigtig god idé. Vi har tidligere lavet flødeboller med hindbærskum, og valgte at bruge den samme opskrift men med nogle lidt andre bunde. Skummen har en fin smag af hindbær, som kommer fra en god portion frysetørrede hindbær. I og med at det jo var nytår, hvor der hører kransekage med, lavede vi bundene ligesom vores små kransekagetoppe og det fungerede rigtig godt. Bundene var helt tilpas sprøde og “klistret” – ligesom vi synes de skal være. Som overtræk valgte vi at bruge hvid chokolade og dryssede med lidt frysetørret hindbær på toppen. Vi synes hjemmelavede flødeboller smager helt fantastisk, men har også brugt et par forsøg på at få det til at fungere – vi synes godt de kan drille en smule ;-) Vores trick er nok at piske skummen længe nok og så herefter lade den tørre efter at den er sprøjtet på bundene. Overfladen bliver lidt tør og man kan mærke det ved lige at røre den med fingeren, hvor der når den er tør nok, ikke skal hænge noget skum ved ens finger. Når man skal dyppe dem i chokolade, er det også nemmere, hvis man har smeltet en større mængde, end hvad man skal bruge.

Ingredienser (22 stk.)

Bunde

300 gmarcipan

75 g sukker

75 g flormelis

75 g æggehvider

  1. Kom sukker og flormelis i en skål og pisk det sammen med marcipan skåret i mindre stykker
  2. Når marcipanen og sukker er blevet blandet godt tilsættes æggehvide
  3. Det hele røres godt sammen (men ikke for længe)
  4. Kom massen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir – de vil ikke flyde meget ud så sørg for at lav dem i den ønskede størrelse
  5. Bag dem i 8-10 min i en 200 grader varm ovn (tiden kan variere alt efter hvor store toppene laves) – lad dem blive gyldne i kanterne
  6. Lad dem køle helt af (evt. udenfor) inden de forsigtigt tages af bagepladen

Skum

75 g vand

110 g glukose sirup

250 g sukker

140 g æggehvider

15 g sukker

20 g frysetørrede hindbær

Til overtræk: 350-400 gram hvid smelte chokolade

Drys: Lidt frysetørret hindbær

  1. Kog vand, glukose sirup og 250 g sukker op i en gryde til det har en temperatur på 117 grader
  2. I mens piskes æggehvider stive med de 15 g sukker
  3. Når siruppen er klar hældes den forsigtigt ned til æggehviderne i en tynd stråle, mens der stadig piskes
  4. Når alt sirup er tilsat piskes der yderligere 8-10 min
  5. Knus de frysetørrede hindbær til en fin støv, tilsæt dem til massen og kom det derefter i en sprøjtepose
  6. Sprøjt massen ud på et stykke bagepapir (sørg for at hold sprøjeposen lige op og sprøjt et sted, flyt langsomt sprøjteposen op indtil flødebollen har fået den ønskede højde)
  7. Lad flødebollerne stå og tørre i 30-60 minutter og overtræk dem derefter med hvid chokolade (vi havde chokoladen i en kop hvor vi dyppede flødebollerne ned i), drys med frysetørret hindbær
  8. Stil flødebollerne til tørring og opbevar dem køligt (10-12 grader) op til 2-3 dage inden servering.

fløde2 fløde1    

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply camilla 14 januar, 2015 at 14:06

    MMMM…. det må jeg snart forsøge mig med igen :-) Bliver helt lækkersulten ;-)

    Jeg har prøvet at lave hindbærflødeboller før – dog med mørk chokolade, og kan kun tilslutte mig jeres råd :-)

    Tak for en god blog !

    • Reply Twin Food 14 januar, 2015 at 21:57

      God idé! :) De er bare så gode når de er hjemmelavede!
      Og tak fordi du følger med!! :)

  • Reply Sofie 15 januar, 2015 at 14:58

    Hej! Laver man toppen og bunden hver for sig og sætter dem sammen helt til sidst, eller hvornår gør man det?

    • Reply Twin Food 15 januar, 2015 at 16:16

      Ja du bager først bundene færdige hvorefter skummet kommes ovenpå :)

    Skriv en kommentar