Endnu en lækker salat til de lune sommeraftener, som heldigvis er kommet godt frem det sidste stykke tid. Selvom vejret godt nok er lidt blandet til tider – i går morges blev vi drivvåde på vej til arbejde og på vej hjem kogte man jo nærmest over, mens man var ved at blive væltet omkuld af vinden. Vi håber “den” (vejret) det næste stykke tid beslutter sig til sol og varme – det kan vi bedst lide ;-)! Men det behøver nu ikke at være en lun sommeraften for at denne her salat kan spises. Den kan nydes til det meste og så er den god, fordi at man kan tilføje hvad man bedst kan lide. Vi har blandet couscous med bagte grøntsager og kikærter og vendt det hele med en lækker dressing af blandt andet grov sennep, olie, balsamico og honning. Grøntsagerne kan man vælge som man har lyst – vi har valgt at bruge cherry tomater, peberfrugt, rødløg og aubergine, men man kan altså bruge alle, der kan bages. På den måde er det også en salat, der kan hjælpe med at tømme ud af rester, der skal bruges. Salaten kan både nydes som den er eller til et stykke kød eller fisk, eller måske i madpakken
Ingredienser (1 stor portion)
500 g grøntsager (cherry tomater, peberfrugt,rødløg, aubergine, eller andre)
1 dåse kikærter (i lage)
lidt olie
Salt og peber
2 dl couscous
6 stk. soltørrede tomater
Feldsalat
Dressing
2 spsk grov sennep
1 fed hvidløg, hakket fint
1 spsk balsamico
1 spsk olie
1 tsk flydende honning
salt og peber
- Skær alle grøntsagerne i grove stykker og fordel dem på en bageplade
- Hæld lagen fra kikærterne og bland også dem på bagepladen sammen med lidt olie, salt og peber
- Lad både grøntsager og kikærter blive bagt i ovnen ved 200 grader i 45 min.
- Forbered couscous’en som beskrevet på pakken og bland den med de bagte grøntsager, når de er færdige
- Skær de soltørrede tomater i skiver og vend også dem ved
- Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til om der mangler mere af nogle af dem
- Vend den med grøntsagerne og couscous’en og server med feldsalat
No Kommentarer