CHURROS –
Bagværk, Desserter, Søde sager

CHURROS

Indlægget er sponsoreret af Dansukker

Vi har for første gang prøvet os med hjemmelavet Churros og vi kan allerede sige at det bestemt ikke er sidste gang! Hold nu op de smager godt – lige fra frituren og rullet i kanelsukker, selvfølgelig smager det godt ;-)

Vi prøvede at lave en juleudgave, da Dansukker har spurgt om vi vil lave et par juleopskrifter med nogle af deres produkter. For at gøre de her churros mere julet (end hvad de allerede er med kanelsukker), kom vi både revet marcipan og appelsin skal i dejen, det kan godt undværes, hvis man helst bare vil have den ”rene” churro smag, men altså vi synes slet ikke det gør dem dårligere.

I pakken vi fik fra Dansukker, var der blandt andet Bagesukker – som er helt perfekt til Churros! Bagesukker er nemlig meget finkornet sukker, som gør at det opløses hurtigt og derudover også tilfører mere luft – lige hvad man har brug for, når man laver churros. Vi kan klart bedst lide dem godt luftige!

Til de lækre luftige churros lavede vi en lækker chokoladesauce, som man kan dyppe i, hvis man har lyst. Derudover skal det siges at vi erfarede at de nuttede Churros smager bedst nylavet. Vi prøvede at genvarme dem, efter de havde været en tur i køleskabet – og her smagte de stadig fint, de var bare ikke helt så sprøde.

 

Ingredienser (15-20 stk.)

2,5 dl vand

30 g smør

1 tsk vaniljepulver

1/2 tsk salt

1 spsk Dansukker Bagesukker

50 g revet marcipan

skal fra 1 appelsin

190 g hvedemel

1 æg

fritureolie til stegning

sukker og kanel til topping

  1. Put vand, smør, vaniljepulver, salt, sukker, revet marcipan og appelsinskal i en gryde og lad smørret smelte under svag varme
  2. Når smørret er smeltet og alle ingredienserne er godt blandet skal melet tilsættes (lad stadig gryden være ved svag varme)
  3. Rør melet godt med massen, hvor den til sidst vil blive til en klump a la en melbolle
  4. Tag gryden af varmen og lad massen køle ned under omrøring – det er vigtigt at massen bliver kølet ordentligt ned, så man ikke ender med scramble eggs. Dejen kan afkøles hurtigere ved at putte den i en anden skål
  5. Slå ægget ud i den afkølede masse og bland det godt – det kan se lidt sjovt ud i starten, men det vil blive bedre, når der røres – fortsæt indtil ægget er godt blandet og massen er ensartet
  6. Hæld olie i en gryde og varm den op – vi havde vores på niveau 7 ud af 9 hele tiden. Det er vigtigt at olien er varm nok, inden dejen puttes i og det kan testes med en lille klump dej, der skal flyde rundt i overfladen. Hvis den falder til bunden er olien ikke varm nok endnu
  7. Lav en skål klar med kanelsukker (sukker blandet med kanel), som churros skal vendes i efter stegning
  8. Tag dejen i en pose med en tyl i enden og sprøjt forsigtig lange “pølser” ud i olien – vi brugte en saks til at klippe dejen over med, men pas på den meget varme olie.
  9. Vi lavede 4-5 stk. af gangen i vores mellem gryde og de var 8-10 cm. lange – fortsæt indtil der ikke er mere dej
  10. Lad de færdige churros dryppe af på et stykke køkkenrulle og vend dem herefter i kanelsukkeret inden de er klar til servering
  11. Hvis man ikke får spist alle churros kan de varmes op i ovnen igen, men vi vil anbefale at spise dem nylavet

 

Chokoladesauce

3/4 dl mælk

100 g mørk chokolade, hakket

  1. Varm mælken og hæld den herefter ud over den hakkede chokolade
  2. Lad den varme mælk smelte chokoladen og rør indtil al chokoladen er smeltet
  3. Servér chokoladesaucen til de friske churros

Indlægget er lavet i samarbejde med Dansukker. Opskrift, meninger og billeder er vores egne.

tidligere indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar