3. PLADS TIL DM FOR KOKKEELEVER…. –
Anbefalinger

3. PLADS TIL DM FOR KOKKEELEVER….

Gik til min (Christines) kærestes lille bror, Lars Brohm (til venstre) sammen med hans makker!! Så flot at jeg synes det fortjener et indlæg her på bloggen. Jeg var desværre ikke selv i Herning, hvor konkurrencen foregik til madmassen Foodexpo, da jeg var på arbejde. Men min kæreste var dernede med kameraet under armen, og fik taget en masse gode billeder.

Lars og hans makker Kristian er fra kokkefagskolen i Holstrebro, hvor de blev udpeget til at skulle deltage. I starten af Januar gik de videre fra en konkurrence, der gav adgang til danmarksmesterskabet.
De har til danmarksmesterskabet vidst at der til forret skulle benyttes kongekrabbeben og torsk og til hovedret kanin og lammeryg. Hvordan det skulle tilberedes og tilbehør var valgfrit. Jeg har været så heldig at være på besøg og prøvesmage noget af alt det Lars gik og eksperimenterede med, og det var bestemt ikke dårligt.
Undervejs i deres forløb, hvor de øvede, øvede og øvede har de haft kontakt til en konditor, der har kunne lære dem forskellige tricks indenfor den branche. Der er ingen tvivl om at de har knoklet og at denne 3. plads er SÅ fortjent.
Udover denne plads fik de yderligere hygiejne og råvarehåndteringsprisen!!

Forret:
Tempereret torsk med kongekrabbe i kåldolme hertil sennepsmayonaise, syltet stok af savoykål, rosenkål, chips, fennikelpure og krabbebisque skilt med persille
Hovedret:
Indbagt kanin og lammeryg i egen fars hertil fyldte confiterede kartoffelparisienne, porrepakker med svampesauté, syltede løg, stegte jordskokker, selleripuré og 2 saucer
Dessert:
Chokolade ganache i tuilles med syrlig pærer sorbet. Tempereret chokolade net/kurve, syrlig mousse i sukkerkugler

Et par billeder fra de andres retter

 

Resultater – kig efter Holstebro ;-)
Der kan her findes interview med Lars, og TV/midt-vest har et nyhedsindslag fra dagen.
– Christine
tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

 • Reply A + K = ♥ 23 marts, 2012 at 10:05

  Hvor ser det godt ud, jeg kunne spise det hele – tillykke til dem (:
  Som en ægte stel-nørd, synes jeg det er skønt at se, at de har valgt at anrette på prinsesse-stellet fra Royal Copenhagen, det er jeg selv rigtig glad for (:

  – Anne

  • Reply Laura og Christine 23 marts, 2012 at 14:54

   Hej Anne.
   Ja det ser så lækkert ud, og det jeg har prøvet at smage af det var så lækkert :-), jeg er helt enig med stellet, det er så fint!

   – Christine

  Skriv en kommentar