For at starte mandagen på bedst mulig måde, deler vi opskriften på denne lækre og svampede chokolade fondant. Vi har delt en opskrift på chokolade fondant med Jer før, men denne er ekstra speciel. I midten af den svampede masse gemmer der sig nemlig lækker karamel. Kunsten med fondanten er at få den flydende midte og det handler altså næsten om sekunder, når den bages. Vi har fundet ud af, at hvis man stiller fondanterne i køleskabet og bager dem direkte fra køleskabet, er det nemmere at få den flydende midte. Vi serverede bær til, men man kan snildt også tilføje en god vanilleis på toppen.
Ingredienser (4-5 chokolade fondanter)
100 g smør
160 g mørk chokolade (72 %)
100 g sukker
4 past. æggeblommer
3 past. æggehvider
65 g hvedemel
4-5 spsk karamel (dulce de leche)
Tilbehør: Bær
- Smelt smør og chokolade i en gryde
- Tilsæt sukker, mel og past. æggeblommer
- Pisk æggehviderne stive i en skål for sig og fold dem derefter forsigtigt i den anden masse
- Kom 1-2 spsk af massen i 4-5 smurte forme (alt efter størrelse)
- Tilføj 1 stor spsk karamel og fordel derefter den resterende chokolade masse ovenpå
- Stil formene på køl – her kan de nemt stå flere timer inden servering (eller fra dagen inden)
- Tag formene ud og bag dem i en 200 grader varm ovn i 12-14 minutter (det afhænger meget af ovn og størrelse – det er derfor vigtigt at man tjekker at overfladen er hævet og revnet en smule. Derudover kan man løsne lidt på siderne og tjekke om de stadig er flydende)
- Server med bær eller is
8 Kommentarer
Mums, hvor lækkert!
Jeg er stor fan af jeres blog, og lader mig altid inspirere af jeres lækre opskrifter. Tusind tak :-)
Tusind tak for din besked :)
Hav en dejlig aften!
Hvilke forme bruger I til dem? :-)
Vi har brugt nogle le creuset forme :-)
Er det 200 grader varmluft eller over/under varme? :-D
Hej Lisa,
Nu håber vi ikke vi er for sent på den, men det er over/under varme :-)
Rigtig god nytår!
Det Dulce de leche, hvordan laver jeg det? Køber i det, er det kogt kondenseret mælk eller hvordan? ?
Mvh Lise
Hej Lise,
Nu håber vi ikke at vi er for sent på den.
Vi plejer at lave den selv af en dåse kondenseret mælk, der koges tildækket i vand i 3 timer :-)