CHOKOLADE FONDANT MED KARAMEL SURPRISE –
Desserter, Søde sager

CHOKOLADE FONDANT MED KARAMEL SURPRISE

chocolate-and-caramel

For at starte mandagen på bedst mulig måde, deler vi opskriften på denne lækre og svampede chokolade fondant. Vi har delt en opskrift på chokolade fondant med Jer før, men denne er ekstra speciel. I midten af den svampede masse gemmer der sig nemlig lækker karamel. Kunsten med fondanten er at få den flydende midte og det handler altså næsten om sekunder, når den bages. Vi har fundet ud af, at hvis man stiller fondanterne i køleskabet og bager dem direkte fra køleskabet, er det nemmere at få den flydende midte. Vi serverede bær til, men man kan snildt også tilføje en god vanilleis på toppen. 

Ingredienser (4-5 chokolade fondanter)

100 g smør

160 g mørk chokolade (72 %)

100 g sukker

4 past. æggeblommer

3 past. æggehvider

65 g hvedemel

4-5 spsk karamel (dulce de leche)

Tilbehør: Bær

  1. Smelt smør og chokolade i en gryde
  2. Tilsæt sukker, mel og past. æggeblommer
  3. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig og fold dem derefter forsigtigt i den anden masse
  4. Kom 1-2 spsk af massen i 4-5 smurte forme (alt efter størrelse)
  5. Tilføj 1 stor spsk karamel og fordel derefter den resterende chokolade masse ovenpå
  6. Stil formene på køl – her kan de nemt stå flere timer inden servering (eller fra dagen inden)
  7. Tag formene ud og bag dem i en 200 grader varm ovn i 12-14 minutter (det afhænger meget af ovn og størrelse – det er derfor vigtigt at man tjekker at overfladen er hævet og revnet en smule. Derudover kan man løsne lidt på siderne og tjekke om de stadig er flydende)
  8. Server med bær eller is

chocolate-fondant chokofond

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Anna-Kathrine 23 august, 2016 at 16:05

    Mums, hvor lækkert!
    Jeg er stor fan af jeres blog, og lader mig altid inspirere af jeres lækre opskrifter. Tusind tak :-)

    • Reply Twin Food 29 august, 2016 at 20:37

      Tusind tak for din besked :)
      Hav en dejlig aften!

  • Reply Lisa 26 december, 2016 at 12:46

    Hvilke forme bruger I til dem? :-)

    • Reply Twin Food 28 december, 2016 at 14:56

      Vi har brugt nogle le creuset forme :-)

      • Reply Lisa 31 december, 2016 at 14:14

        Er det 200 grader varmluft eller over/under varme? :-D

        • Reply Twin Food 1 januar, 2017 at 11:48

          Hej Lisa,
          Nu håber vi ikke vi er for sent på den, men det er over/under varme :-)
          Rigtig god nytår!

  • Reply Lise 30 december, 2016 at 10:01

    Det Dulce de leche, hvordan laver jeg det? Køber i det, er det kogt kondenseret mælk eller hvordan? ?
    Mvh Lise

    • Reply Twin Food 1 januar, 2017 at 11:48

      Hej Lise,
      Nu håber vi ikke at vi er for sent på den.
      Vi plejer at lave den selv af en dåse kondenseret mælk, der koges tildækket i vand i 3 timer :-)

    Skriv et svar til Anna-Kathrine Slet kommentar