CHOCOLADEMUFFINS MED CREAM CHEESE –
Bagværk, Desserter, Søde sager

CHOCOLADEMUFFINS MED CREAM CHEESE

Rigtig rigtig glædelig jul allesammen :-)
Vi håber i indtil videre har haft nogle skønne juledage! Vi er samlet igen bag skærmen – Christine kom hjem i lørdags og siden har vi tilbragt tiden med familien i julehus på Fyn. Vi havde en skøn juleaften med lækker mad, godt selskab og hyggelige stunder. I går var vi på Sjælland til julefrokost hos den anden side af familien. I dag tilbringer vi sidste dag i julehuset inden turen går tilbage til Aarhus i morgen og Christine skal tilbage på plads i lejligheden. Hvad har i lavet i jeres juledage?
De her lækre chokolade muffins lavede Laura inden juleferien og de blev taget med som en lille sød sag til julehuset, hvor de blev spist af hele familien. I midten gemmer der sig en lille lækker hvid chokolade overraskelse og på toppen en anelse creme cheese!

 

Ingredienser (giver 12 stk.):

280 gram mel
220 ml mælk
200 gram sukker
2 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver
75 gram kakaopulver
110 gram smør
5 spsk olie
1/2 tsk salt
100 gram hakket chokolade
ca. 50 gram hvid chokolade
På toppen: 5 spsk flødeost, 5 tsk flormelis, saft fra 1/4-1/2 citron (den skal være relativt flydende, ca samme konsistens som honning/sirup).
  1. Pisk olie, smør og sukker sammen til en luftig masse
  2. Tilsæt vaniljepulver, bagepulver, kakaopuler og salt
  3. Kom også mælk ved og derefter mel
  4. Vend den hakkede chokolade i
  5. Gør 12 muffinsforme klar og fyld dem op. Alt dejen skal bruges – det passer med at hver form er næsten helt fyldt op
  6. Kom et par stykker hvid chokolade ned i muffins’ne
  7. Lav top-glasuren af flødeost, flormelis og saften fra citron. Fordel massen på toppen af muffins’ne
  8. Bag dem ved 175 grader i 25-30 minutter
  9. De kan både nydes varme (med en let-flydende indre) og når de er kølet af
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Anonymous 29 december, 2012 at 09:59

    Glædelig jul til jer også. De ser bare rigtig gode ud de muffins!

  • Reply Johanne 30 december, 2012 at 12:38

    Mums det ser virkelig godt ud!

    http://www.johanneblog.dk

  • Reply Tina Müller 28 november, 2014 at 15:04

    Halløj,

    Jeg overvejer kraftigt at kaste mig ud i de her muffins :) Men kan jeg lokke jer til at uddybe, hvordan I laver glasuren?

    Smil fra Tina

    • Reply Twin Food 28 november, 2014 at 15:32

      Hej Tina
      Du blander bare alle ingredienserne sammen til en ensartet masse; 5 spsk flødeost, 5 tsk flormelis, saft fra 1/4-1/2 citron (den skal være relativt flydende, ca samme konsistens som honning/sirup). :-)

      God weekend!

    Skriv en kommentar