Faktisk er jeg ikke klar over, om disse lækre sprøde kager går under navnet biscotti eller cancucci. I min familie har vi altid kaldt dem cantucci, så det kalder jeg dem også her. Selvom jeg synes det er et svært ord at udtale, heh. Ideen kom efter at have set Kristines meget fine biscotti med kanel. Dejen blev en blanding af opskrifter jeg fandt rundt på nettet og nedenfor kan i se den endelige opskrift. Cantucci er virkelige gode til en lækker kop kaffe eller the. Da disse blev lavet med rimelig neutral smag, valgte jeg at dyppe bunden i mørk chokolade – det gjorde dem bestemt ikke dårligere! Jeg har allerede tænkt på endnu en version, som jeg selvfølgelig deler med jer, når den er lavet :-)
Ingredienser (giver 30-40 stk.):
400-450 gram mel
1 tsk bagepulver
3 æg
1/4 tsk salt
2 spsk olie (fx rapsolie)
200 gram sukker
korn fra 1 vaniljestang
1 håndfuld hakkede pistacienødder
1 håndfuld hakkede hasselnødder
til pynt: ca. 70 gram mørk chokolade
- Pisk æg, olie og sukker luftigt
- Tilsæt bagepulver, vaniljestang, salt og sukker
- Kom mel i lidt ad gangen til det hele kan samles til en ensartet masse
- Ælt de hakkede pistacie- og hasselnødder i dejen.
- Del dejen i to og lav nogle aflange pølser (brug lidt ekstra mel hvis den klistrer for meget). Kom pølserne på en bredepande med bagepapir og tryk dem flade – sørg for de har samme højde hele vejen igennem
- Man kan evt. pensle med lidt vand og drysse med hakkede pistacienødder
- Bag de flade pølser i ovnen ved 180 grader i 30 min
- Tag dem ud og lade dem køle lidt af
- Når man kan røre ved pølserne, så læg dem på et skærebrat og skær dem ud i små bidder (1-1,5 cm). Lav et skævt snit. Læg bidderne tilbage på bagepapiret
- Bag de små bidder i yderligere 10 min og lad dem derefter køle helt af på en rist
- Når de er afkølet kan de dyppes i smeltet mørk chokolade
- Opbevar bidderne i en lufttætbeholder (her kan de holde sig i op til 2 uger)
2 Kommentarer
Ejj de ser godt nok lækre ud :) dem må jeg prøve at lave!
Det kan du tro at de også var :)