ARANCINI (RISOTTOKUGLER) MED AVOCADOCREME

Sprøde risottokulger med avocadocreme
Udskriv Pin
Ret: Snack
Keyword: Arancini
Antal: 3 personer

Ingredienser

Arancini

  • 4-5 dl kold risotto
  • 1 dl revet ost (fx emmentaler, eller en stærkere ost, hvis man er til det)
  • 4 stykker serranoskinke
  • 2-3 æg
  • ca. 3 dl rasp (her kan man evt tilsætte lidt sesamfrø)
  • 2 liter fritureolie (vi plejer at friturestege dem, men de kan også godt laves i ovnen, her ville vi give dem 15-20 min ved 180 grader (almindelig ovn))

Avocadocreme

  • 2 modne mellemstore avocadoer
  • 3 spsk. creme fraiche
  • En anelse cayennepeber (alt efter hvor stærk man ønsker avocadocremen)
  • saft fra 1/2 lime
  • salt og peber

Sådan gør du

Arancini

  • Rist serranoskinke i ovnen, så det bliver helt sprødt
  • Smuldr den sprøde serranoskinke i risottoen og tilsæt også den revne ost
  • Bland det hele rigtig godt sammen og form massen til små kugler
  • Panér kuglerne ved først at vende dem i æg og derefter i rasp
  • Varm fritureolie op og kom kuglerne i nogle stykker ad gangen
  • Læg dem på et stykke køkkenrulle når de er færdige

Avocadocreme

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål
  • Smag til med cayennepeber, lime, salt og peber
  • Servér til arancinier