ÆBLETODDY MED INGEFÆR –
Drikke

ÆBLETODDY MED INGEFÆR

Da vi var i sommerhus over julen, med hele vores mors familie, lavede vores tante en dejlig varm Æbletoddy. Den kan nemt drikkes for erstatning til Glögg og som et lidt sundere alternativ til varm chokolade. Det lyder fancy, men det er egentlig bare æblejuice med krydderrier, citron og ingefær, der varmes op til en dejlig varm drik. Den faldt i rigtig god jord og for nogle af de voksne kom der også en lille sjat rom i :-). Vi har siden drukket den flere kolde eftermiddage, den er dejlig frisk – specielt ingefæren er vi glade for. Så vi vil mene at det ikke nødvendigvis behøver at være jul for at drikke denne toddy. Man kan selvfølgelig selv styre krydderierne i forhold til hvor “julet” man vil have den. Af krydderier bruges der kanelstænger og anisstjerner.
Ingredienser (1 kande)
1 l. æblejuice
2 cm revet ingefær
Saft fra en halv citron
Anis og kanelstænger
 1. Alle ingredienser blandes i en gryde og æblejuicen varmes op
 2. Inden serveringen kan blandingen løbe gennem en si, hvis man ikke ønsker “trådene” fra ingefæren
tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

 • Reply Marian N. Larsen 7 januar, 2013 at 19:40

  Uhmn det lyder lækkert. Jeg lavede selv en blåbær-glögg i julen, som egentlig også bare var krydderier og blåbærsaft. Men nøj for en lun dessert-agtigt drik det blev =)

  • Reply Laura og Christine 8 januar, 2013 at 10:20

   Ej det lyder også virkelig lækkert med blåbærsaften :-) Vi er ikke så stor fan af glögg, så det må prøves i stedet næste gang ;-)

 • Reply Anonymous 8 januar, 2013 at 09:06

  Jeg er kæmpe fan af sådan nogle drikke, de smager bare så godt :)

 • Skriv en kommentar