Efter en dejlig ferie i Thailand er Laura igen på dansk jord. Hun kom hjem i lørdags og tog direkte i sommerhus, hvor denne lækre æblekage blev lavet. Vi har selv fået et æbletræ i sommerhuset, det er dog ikke så stort nu, så æblerne til denne kage, blev plukket i naboens have. De er virkelig gode, sprøde og ikke specielt sure. Hvis man bruger meget sure æbler, er det muligt at man skal tilsætte lidt ekstra sukker til kagen. For at gøre kagen ekstra lækker blev der tilsat marcipan og makroner i dejen. En af vores veninder gav os tippet med makroner, det skulle gøre kagen lidt mere chewy. På toppen har vi kommet valnødder, der er ristet på panden i en sirup – det synes vi gjorde kagen ekstra lækker :-)
Ingredienser (1 kage, 26 x 26 cm)
Dej
6 æbler
3 spsk kanel
100 gram brun farin
4 æg
100 gram smeltet smør
200 gram marcipan
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilljepulver
2 tsk stødt ingefær
2 dl ymer
50 gram mel
80 gram makroner
Til toppen
50 gram brun farin
50 gram vand
80 gram hakkede valnødder
3 æbler
- Skær de 6 æbler ud i tern og læg dem i en skål med kanel og bland det hele godt rundt
- I en skål piskes æg og brun farin luftigt
- Tilsæt den smeltede smør og marcipan i små stykker
- Kom bagepulver, vaniljepulver og ingefær i dejen
- Tilsæt ymer, mel og makroner, der skal være knust lidt i hånden
- Vend kanal-æblerne i dejen
- Fordel dejen i et fad (vi brugte et, som var 26 cm x 26 cm)
- Lav toppingen til kagen på en pande, hvor der tilsættes brun farin og vand til en pande, lad den brune farin smelte og kog massen lidt ind
- Tilsæt de hakkede valnødder til panden og giv dem ca 15 min i sukkermassen (sukkermassen burde være sirup-konsistens, hvis ikke, skal den have lidt mere)
- Skær æblerne til toppen ud i skiver og fordel dem ned i kagen
- Tilslut fordeles valnødderne med sirup over kagen
- Bag kagen ved 180 gram (varmluft) i ca. 1 time – hold øje med kagen undervejs, det er muligt at den skal have lid mere eller mindre.
No Kommentarer