NAAN BRØD –
Bagværk, Brød, Indisk, Tilbehør

NAAN BRØD

naanb1 naanb4

Naan brød er et skønt og lidt anderledes brød, der helt klart er værd at prøve. Det vi synes er det sjove ved brødene er at de skal bages på panden, hvor man faktisk kan se hvordan de bobler op og nærmest bliver helt levende. Brødene er nemme og denne her dej behøver ikke de store ælte teknikker – vi er ikke helt selv altid så vilde med de deje hvor man skal ælte og ælte – vi ejer nemlig ikke en røremaskine (endnu ;-)) Man kan varierer sine naan som man vil og gøre dem mere eller mindre klassiske. Her er tilsat solsikkekerne i dejen og de er penslet med en persille olie, der gør overfladen dejlig sprød! De blev nydt som tilbehør i flere omgange, både til en dejlig middag med and og salat samt til en aftensmad med suppe. Portionen er forholdsvis stor og kan sagtens halveres, men de tager altså ingen skade af at komme i fryseren, så der kan resterne af den store portion sagtens ligge og hygge sig til næste passende middag!

Ingredienser (15-20 stk.)

50 g gær
2 dl mælk
1/2 tsk salt
0,5 dl vand
2,5 dl skyr
450 g hvedemel
100 g sigtemel
1 tsk bagepulver
1 1/2 tsk sukker
50 g solsikkekerner

Til pensling: 1/2 dl olie blandet med 1/2 dl vand, 1 fed hvidløg og 1/2 dl hakket persille

 

  1. Smuldr’ gæren i en skål og tilsæt sukker, salt og vand – lad det stå 10 min, til gæren er “igang”
  2. Lun mælken og tilsæt den sammen med solsikkekerner, bagepulver og skyr til gær blandingen
  3. Bland hvede- og sigtemel i blanden til dejen er ensartet – den vil være lidt sticky, men det er meningen
  4. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time
  5. Del dejen i passende størrelser og rul dem tyndt up
  6. Varm en pande op til mellem høj varme (niveau 7-8 ud af 9)
  7. Pensl’ de udrullede brød på den ene side med persilleolien og læg dem på panden med den penslede side nedad og pensl den anden side når brødet lægger på panden
  8. Brødet er færdigt når det har fået en god gylden farve på begge sider
  9. Servér til en god salat, supper eller tag dem med i madpakken med lidt fyld

naanb3 naanb2 naanb5

tidligere indlæg næste indlæg

3 Kommentarer

  • Reply KAtrine 28 september, 2013 at 20:51

    Hvornår mon mumi vinderen bliver afsløret? :)

    • Reply Twin Food 30 september, 2013 at 19:58

      Vinderen er blevet afsløret og har fået besked, det stod på siden i sidste uge :)

  • Reply » FISKE TACOS 18 februar, 2015 at 08:56

    […] ud i alle delene – gør hvad I har lyst til :-)! Tacos’ne har vi selv lavet efter vores naan opskrift, og hvis det skal være endnu nemmere, kan man altså sagtens købe nogle færdige – det […]

  • Skriv en kommentar