Så kan man vidst godt sige at sommeren så småt er begyndt at kigge frem, vejret skulle i hvert fald her i Aarhus blive super skønt i dag! Vi har bragt lidt sommer til lejligheden med denne her dejlig svampede drømmekage, som vi har twistet en lille smule! Kagen blev lavet, da Laura havde lovet at tage kage med på uni i fredags – heldigvis var folk vilde med den :-) Den oprindelige opskrift er fra Amo’s kogebog, hvor vi har ændret lidt på mængderne, tilsat chokolade til dejen og kaffe til glasuren – ikke en særlig stor ændring, men bestemt en ændring man burde prøve, hvis man kan lide kaffe! En lille variation til den klassiske drømmekage, som stadig har smag og konsistens som den man kender fra sin barndom.
Ingredienser (bradepande 25 x 35 cm)
Dej
4 æg
200 gram sukker
50 gram smør
270 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver
2 dl mælk
200 gram mørk chokolade
- Pisk æg og sukker luftigt
- Smelt smør i mikroen og bland det med mælk – bland dette i ægge/sukker massen
- TIlsæt bagepulver, vaniljepulver og mel
- Hak chokoladen og vend den i dejen
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter (lav fyldet imens)
Fyld
120 gram smør
2 tsk instant kaffe opløst i 1/2 dl varmt mælk
200 gram brun farin
100 gram kokosmel
- Smelt smør (i mikroen) og bland det sammen med brun farin, kokosmel og kaffen opløst i mælk
- Smør fyldet over kagen efter de 25 minutter i ovnen og giv den yderligere 8 min ved 180 grader
- Lad kagen køle af og skær den ud i mindre stykker
20 Kommentarer
Den lyder lækker! Næste gang lysten til drømmekage melder sig (og det sker jo i ny og næ!) må jeg prøve denne version. Jeg bagte en version med chokolade bund og kokos-karamel topping tidligere på året, den er bestemt også et forsøg værd hvis man søger lidt forandring til den klassiske drømmekage :)
http://cupcakesandmore-cj.blogspot.dk/2013/04/chokoladekage-med-kokos-karamel.html
Uhm din version lyder også super lækker, Christina :-)! Kokos er bare rigtig lækkert som “glasur”!
Ej! Hvor ser det uretfærdigt lækkert ud – åh kunne spise kage hele tiden! :D
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
Den følelse kender vi godt, Emilie ;) Vi har desværre ikke mere tilbage af denne her skønne kage!!
Den ser godt nok lækker ud :) Hvad str form har I brugt ? Mange tak for mange gode opskrifter :)
Tusind tak, Gitte! Det var en kvadratisk form, der var ca. 27 x 27 cm. :)
Hmm… Elsker drømmekage og sikke lækkert det lyder med tilsat kaffe og chokolade. Det skal jeg helt sikkert prøve. Det kunne let blive en ny favorit:)
Det var så lækkert Rikke! Det gjorde på ingen måde den traditionelle drømmekage dårligere – det er godt at man kan varierer lidt, så bliver man virkelig aldrig træt af drømmekage (ikke fordi vi tror det nogensinde kunne ske :-)) heh.
[…] lavet ud fra den ellers klassiske drømmekage, som vi i øvrigt også har lavet en variation af med kaffe og chokolade. Vi synes at det sprøde fyld med kokossmag er skønt og har her tilsat mindre sukker og smør i […]
Hvor er de fine stentøjstallerkener i så tit bruger fra? :-)
Det er fra Würtz Form og kan købes hos H. Skjalm P. i København ;-)!
Pisker i mælkeblandingen i?
Nej, smør og mælk blandes sammen og vendes i æggemassen :)
Hvor mange personer er der ca til i en portion?
Bradepanden var ca. 25 x 35 cm :)
Mums! Alle i familien ELSKER denne drømmekage, som efterhånden er blevet bagt mange gange. Lige nu står den endnu en gang i ovnen og dufter. I morgen er det nemlig mandens fødselsdag og han har “bestilt” den til at tage med på arbejde ?
Kære Marie,
Tak for din søde kommentar, det er vi bare så glade for at høre! Det er længe siden vi har lavet kagen selv, men måske vi også snart skulle sætte en over :-) Og stort tillykke med din mand i går – vi håber også kagen faldt i god jord på arbejdspladsen,
KH
[…] et twist af kaffe og chokolade og den er bare altid en sikker vinder! Opskriften kan I finde lige her, hvis I skulle have lyst til at […]
Minder meget om “den du ved nok” kagen. Har den være inspiration?
Hej Bettina,
Det er mange år siden vi har lavet opskriften, så det kan vi ikke præcist huske :-)
Vi skriver at vi har fundet inspiration i Amo’s kogebog, det er muligt det er den kage du snakker om.