GLUTENFRI CHOKOLADE KAGE MED KAFFE GLASUR –
Bagværk, Desserter, Søde sager

GLUTENFRI CHOKOLADE KAGE MED KAFFE GLASUR

chocf2

glutfc1

Chokoladekagen her blev lavet til dessert, da vores forældre var inde og få Spaghetti Carbonara. Vi har for lidt tid siden set opskriften hos eat-love-and-be-happy og ud fra billederne, måtte vi bare prøve at lave kagen – den ser fantastisk ud! Vi har lavet lidt ændringer, bl.a kom vi 2 bananer i dejen og så gav vi den et ordentlig tykt lag kaffe glasur på toppen – virkelig en god kombi til kagen, der har en meget kraftig smag af chokolade! Kagen er uden mel og glutenallergiker kan derefter sagtens være med på denne kage! Den er rigtig kraftig og det er muligt at nogle vil synes den mangler lidt sukker, hvilket var grunden til den søde glasur som vi kom på kagen. Det er meningen den skal virke u-bagt når den kommer ud af ovnen, men efter at have stået 3-4 timer i køleskabet, bliver den fastere og er klar til at blive nydt :-) Erstat evt. glasuren med en klat vaniljeis eller creme fraiche! Rigtig god lørdag!

Ingredienser (i et fad der ca var 21×28 cm)

Inspiration: eat-love-and-be-happy

8 æg (del i blommer og hvider)

300 gram chokolade (80 %)

1 1/2 tsk vanilje ekstrakt

2 bananer

1 knivspids salt

100 gram hakkede hasselnødder

 

 

Glasur: 2-3 dl flormelis, 1-2 spsk kraftig instant kaffe opløst i vand

 

  1. Mos bananer i en skål og pisk dem sammen med æggeblommer, vaniljeekstrakt og salt
  2. Smelt chokoladen og kom den derefter i banan dejen sammen med hakkede hasselnødder
  3. I en skål for sig piskes æggehviderne stive
  4. Vend forsigtigt hviderne i dejen og fordel den derefter i en form med bagepapir
  5. Bag kagen ved 180 grader i ca. 15 min (kagen skal kun lige være fast på overfladen)
  6. Lad kagen køle af inden den kommes i køleskabet, hvor den skal stå i 3-4 timer før den er klar til servering
  7. Lav glasuren og fordel den udover den afkølede kage

chock4

chocf1

chocf3

tidligere indlæg næste indlæg

17 Kommentarer

  • Reply A+K = 27 april, 2013 at 13:07

    Hvor lyder den god, som en bitter, klæg browine – og så er jeg helt tosset med kaffeglasur!

    – Anne

    • Reply Twin Food 28 april, 2013 at 07:57

      Du har helt ret Anne, den er nemlig ret bitter – det skulle vi lige vende os til, men med kaffeglasuren er den helt i top ;-)
      Ha en rigtig god søndag!

  • Reply Sara 27 april, 2013 at 17:16

    Skal man bruge pasteuriserede æggeblommer- og hvider når den ikke skal have så lang tid i ovnen?

    • Reply Twin Food 28 april, 2013 at 07:56

      Nej det behøver du ikke, Sara, den burde komme på over 100 g. inde i ovnen, selvom den ikke bages så længe :-)! Hvis du vil være på den sikre side, kan du selvfølgelig altid gøre det ;-)
      Ha en dejlig søndag!

  • Reply Kristine 28 april, 2013 at 00:10

    UUUUHM. Kaffe Kage ! LOVE IT! :D

    • Reply Twin Food 28 april, 2013 at 07:54

      Ja, det er nemlig bare det bedste, Kristine ;-)
      Ha en skøn søndag!

  • Reply rosmary 28 april, 2013 at 20:44

    great idea…yummy

    • Reply Twin Food 28 april, 2013 at 20:57

      Thanks, Rosmary ;-)!

  • Reply nataliechristina 28 april, 2013 at 21:00

    NEJ hvor ser det sygo godt ud. nomnomnom!

    http://www.agoodiebag.blogspot.com

    • Reply Twin Food 28 april, 2013 at 21:03

      Den var også sygo god ;-)! Kaffe glasuren passer virkelig godt til kagen!

  • Reply Mette Hansen 30 april, 2013 at 12:53

    Hvordan er kalorie indholdet i kagen? :-)

    • Reply Twin Food 30 april, 2013 at 17:23

      Hej Mette. Det er ikke noget vi har regnet ud, så det har vi faktisk ikke mulighed for at fortælle dig, men med de angivne mængder og ingredienser burde det være muligt :) Vi regner helst ikke kalorie tal ud på vores mad, da vi ikke “behøver” at vide hvor usundt det er, så træner vi bare det ekstra, når vi spiser lidt usundt ;)

  • Reply I live for you applause | My body is my temple 21 august, 2013 at 19:34

    […] nu været fuldstændig syg efter at få kage eller slik. Grunden er nemlig, at jeg opdagede denne glutenfri kage på TWINFOOD. Jeg er fuldstændig syg efter at prøve den, men indtil videre har jeg holdt mig fra […]

  • Reply Elisabeth 18 november, 2014 at 07:57

    Mmh! Jeg skal have denne kage med i morgen til møde – og jeg glæder mig. Bliver den mon kedelig, hvis den står over natten i køleskabet med glasur?
    Hvis man ikke lige har vaniljeekstrakt, kan man så bruge korn af vaniljestang eller måske vaniljesukker?

    • Reply Twin Food 18 november, 2014 at 11:13

      Kager er jo altid bedst nybagte, men for os ville det ikke gøre noget at den havde stået en nat i køleskabet, men det er svært at vurdere for andre, men så længe du/dine mødedeltagere ikke er sarte burde det ikke være noget problem ;)
      Mht. vaniljen kan den sagtens erstattes af vaniljesukker (samme mængde) eller 1 stang

  • Reply Henriette 19 januar, 2016 at 12:31

    Hej. Kan kagen fryses?☺

    • Reply Twin Food 19 januar, 2016 at 19:11

      Hej Henriette.
      Det vil vi sagtens mene at den kan :-)
      Lad den tø op i køleskabet og server den kold eller giv den en tur i ovnen ;)

    Skriv en kommentar