Vi ville lave nogle ovnbagte kartofler til vores veninder til madklub. Vi synes bare, at vi har serveret de tradtionelle ovnbagte kartofler før med salt og olie. Da vi ikke ville lave dem vi havde lavet før, fandt vi på at blande de ovnbagte kartofler med frisk rucola, wupti – og så man har lige pludselig en kartoffelsalat :-) For at give salaten lidt mere smag, vendte vi kartoflerne i chili/hvidløg pasta og dryssede med salt og tørret basilikum. Faktisk kom ideen efter vi havde lavet ovnbagte bønner med samme chili/hvidløg pasta. Alt efter hvordan og hvor stort man skærer kartoflerne, kan det variere meget hvor lang tid de skal have. Vi valgte at skære vores en slags firkanter, og da de var ret tykke, skulle de have en del tid i ovnen – ca. 45 min. Man kan nemt lave kartoflerne i god tid, da det ikke gør noget, at de blandes kolde med salaten. Det er en salat som egner sig som tilbehør til rigtig mange retter, fx med kød, fisk eller kylling.
Kartoffel salat (ca. 5 pers.)
2 kg kartofler 2 tsk chili/hvidløg pasta Salt lidt olivenolie
1 bakke friskt rucola
Skræl kartoflerne og skær dem i ønskede størrelse.
Læg dem op på en bredepande med bagepapir.
Bland chili/hvidløg pasta med lidt olie i en skål og hæld det over kartoflerne.
Sørg for at alle kartofler har noget olie på sig.
Drys lidt salt og tørret basilikum over kartoflerne.
2 Kommentarer
Åh, det er sådan en dejlig blog I har.. Jeg bliver helt vildt sulten ;-) Knus
http://mschwarck.blogspot.com/
Tusinde tak Malene – dejlig kommentar! Vi går forbi din blog med det samme ;-)