Det er ved at være lidt tid siden at denne lækre ret blev lavet. Faktisk så længe siden, at vejret var varmt, og man kunne ligge og tage sol på terrassen i vores sommerhus. Det betyder dog ikke at denne ret ikke og sagtens kan egne sig til nuværende årstid – fish’n’chips kan man altid spise, vi kan hvert fald :-)
Vi valgte at komme fisken i en yoghurt marinade, som fisken fik lov at ligge i, i et par timer. Vi er ret sikker på at marinade gjorde fisken ekstra saftig. Hvis man ikke har tid, kan dette marinade step undlades.
Fisken blev lavet på panden, men er sikker på at man også ville kunne lave dem i ovnen. Fritterne er der ikke en opskrift på i indlægget, men vi lavede dem vi at skære kartofler ud i mindre stave – alle skal ca. have samme størrelse. Derefter kom fritterne på en bradepande – i et lag (det er vigtigt at de ikke ligger over hinanden), og blev vendt i olie. Vi plejer altid at holde godt øje med dem i ovnen, og giver dem ofte en omgang grill til sidst.
Ingredienser (ca. 3 personer)
Marinade til fisken
1.5 dl græsk yoghurt
2 tsk. Sriracha sauce (eller andet stærk chilisauce)
Saft fra 1/2 citron
1 spsk. sukker/honning
Salt og peber
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål
Fisken
450 gram fisk (torsk eller kulmule, vi brugte kulmule)
Ca. 1.5 dl mel
2 æg
Ca. 2 dl rasp (kan være almindelig rasp eller pankorasp) (det er muligt at der skal bruges lidt mere, det kommer an på størrelsen af fiske stykkerne)
4 spsk. sesamfrø
- Skær fisken ud i mindre stykker (ca. 2 cm i bredden) og kom stykkerne i en pose. Tilsæt marinade og sørg for at fiskestykkerne er godt dækket. Læg posen i køleskabet i minimum 1 time.
- Find tre skåle frem. Kom mel i den ene, æg i den anden (pisk dem sammen) og rasp og sesam i den anden (bland det sammen) – lad skålene stå i denne rækkefølge.
- Tag fiskestykkerne op af posen med marinade og læg dem først i mel, sørg for at alle sider er dækket. Kom derefter fiskestykkerne i æg og tilslut i rasp
- Steg de panerede fiskestykker på en pande i olie i ca. 5-8 minutter (alt efter størrelse) og vend dem undervejs, så fisken bliver gylden på alle sider.
- Server med tartarsauce (se opskrift nedenfor) og sprøde pommes frites
Tatarsauce
2 dl græsk yoghurt
1 dl mayonnaise
1 spsk. Sriracha sauce (eller andet stærk chilisauce)
10-15 mindre cornichoner skåret i mindre stykker
evt. 2 spsk. kapers
1 spsk. honning
Saft fra 1/2 citron
1-2 spsk. sennep
Salt og peber
- Bland alle ingredienserne sammen til saucen
- Smag til om der mangler citronsaft, salt og peber
No Kommentarer