RODFRUGTE PANDEKAGER –
Nemme hverdags retter, Pandekager, Tilbehør, Vegetar

RODFRUGTE PANDEKAGER

De her farverige pandekager er lavet på gulerod, pastinak og rødbede stammer fra et af vores madblade – MAD! Der er ændret lidt i mængderne, da vi ønskede lidt flere rodfrugter i dejen. De er super nemme, og det er en god måde at få diverse rodfrugter i sin hverdag på, derudover mætter de utrolig meget. Spis dem som de er, eller lav noget lækkert fyld. Vi puttede kyllinge frikadeller i vores med nogle stegte svampe og spinat blade. De blev rullet og bagt yderligere i ovnen med lidt revet ost på toppen – mums :-). Af fyld kan der også sagtens laves en oksekød blanding eller en vegetarudgave. De behøves selvfølgelig heller ikke at blive bagt yderligere, men det passede os bedst og så bliver kanterne lidt mere sprøde. Tykkelsen kan man selv vurdere, vores var omkring 3-4 mm, jo tykkere jo mere smag i hver bid, men man skal selvfølgelig også kunne rulle dem sammen ;-) 

Ingredienser (giver ca. 8 stk.)
4 æg
3 dl mælk
1 tsk salt
50 gram fuldkornshvedemel
30 gram sigtemel
100 gram hvedemel
350 gram rodfrugter (vi brugte 1 rødbede, 1 gulerod og 1 pastinak)

 

  1. Med en elpisker piskes æg, mælk og salt godt sammen
  2. Tilsæt mel og pisk igen godt – lad dejen stå og hvile i 1/2-1 time
  3. I mens dejen hviler kan rodfrugterne gøres klar. Skræl rodfrugterne og riv dem på den grove side at et rivejern
  4. Kom dem i dejen, når den har hvilet lidt (hvis den virker ALT for tyk, kan man tilsætte lidt mere mælk, vi synes dejen havde en fin konsistens)
  5. Varm en pande op med smør og kom ca. 1 dl dej på, når den er varm. Dejen er ret tyk og klumpet pga de revne rodfrugter, så vi brugte en paletkniv til at få dejen fordelt i en rund cirkel. Pandekagerne er færdige når de har fået en fin gylden farve på begge sider
  6. Fyld pandekagerne med fyld og nyd dem

 

tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply A + K = ♥ 16 februar, 2013 at 12:42

    Årh, hvor ser de lækre ud med fyldet i!
    Mine tømmermænd kræver straks en portion med luft post!

    – Anne

    • Reply Twin Food 17 februar, 2013 at 21:24

      De var super lækre Anne! Hehe, hvis vi havde flere havde vi helt sikkert sendt en portion, er sikker på de havde virket perfekt på tømmermænd ;-) Vi håber du overlevede dem! :-)

  • Reply SVINEKOTELETTER I FAD MED SENNEP OG SQUASH | Twin Food 17 februar, 2013 at 10:43

    […] Post navigation ← Previous […]

  • Reply Trine 17 februar, 2013 at 10:49

    De ser bare smadder gode ud, specielt med fyldet og osten på toppen! :)

    • Reply Twin Food 17 februar, 2013 at 21:27

      Tusind tak, Trine! De var så lækre!
      Rigtig god aften! :-)

  • Reply Johanne T 17 februar, 2013 at 21:38

    Ej, piger! Det ser bare så farverigt og lækkert ud! Dem bliver jeg nødt til at prøve! :-)

    http://www.johanneblog.dk

    • Reply Twin Food 18 februar, 2013 at 22:09

      Det lyder godt, Johanne ;-)! Vi synes de var rigtig gode og mættede fint :) Vi håber du også kan lide dem!

      • Reply Johanne T 27 maj, 2013 at 18:47

        Nu har jeg endeligt fået dem lavet til aftensmad i dag! Og de er super gode! Og de er jo også sunde, så de bliver helt sikkert lavet igen en gang i fremtiden! :)

        • Reply Twin Food 29 maj, 2013 at 08:09

          Dejligt at høre Johanne :-)! Vi må også snart have gang i dem igen – de var så skønne :-)!!

  • Reply Sofie Vangkilde 1 maj, 2013 at 18:47

    Nøj hvor er de bare genialt gode! Det er helt vildt :-) Jeg lavede en kødsovs med løg, hvidløg, oregano og porre også puttede jeg spinat i. Det kan varmt anbefales! :-) Tak for den lækre opskrift!

    • Reply Twin Food 1 maj, 2013 at 22:45

      Tusind tak for din søde kommentar Sofie :)!! Vi må snart lave dem igen ;)

    Skriv en kommentar