SNURRER MED MARCIPAN/CHOKOLADE REMONCE –
Bagværk, Søde sager

SNURRER MED MARCIPAN/CHOKOLADE REMONCE

Det er ikke meget mad vi får lavet i løbet af ugen, men når det bliver weekend, plejer vi at ligge hovedet i blød, for her har vi en masse tid til at lave nogle lækre ting. For et par weekender siden blev de her snurrer med en lækker remonce lavet, da Christine pludselig fik lyst til at lave lidt sødt – det sker ret ofte for tiden ;-).

Snurrerne er lavet med en slags marcipan og chokolade remonce, som vi smurte på den udrullede dej inden snurrerne blev formet. En lidt anderledes udgave end de traditionelle kanelsnurrer, men bestemt en udgave der blev et hit hos os!

Næste gang vil vi prøve med andet fyld, for man kan jo putte hvad som helst i!

 

Ingredienser (16-18 stk.)

Dej

1/2 pk gær

2 dl mælk

1 æg

70 g sukker

1/2 spsk kardemomme

1/2 tsk salt

420 g hvedemel

70 g blødt smør

til toppen: æg til pensling og mandelflager

  1. Rør gæren ud i mælken
  2. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel og lad det hele blive rigtig godt blandet indtil dejen samler sig til en smidig dej og forlader skålens kanter – ca. 12-15 min. på røremaskine
  3. Skær smøren i mindre stykker og lad den blive æltet i dejen – fortsæt indtil dejen er glat og blank
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 – 1 1/2 time og lav remoncen

Remonce

100 g smør

100 g marcipan

100 g mørk chokolade

  1. Smelt smøren ved lav varme og lad herefter den mørke chokolade blive smeltet af den varme smør
  2. Tilsæt marcipanen og lad massen køle af indtil den har en fast konsistens. (Den kan stilles i køleskabet, men den er svær at smøre, hvis den bliver for kold)
  3. Når dejen er færdig rulles den ud til en flade med en størrelse på ca. 35 x 70 cm, hvorpå fyldet fordeles
  4. Først skal den nederste 3. del af dejen foldes indover midten og herefter den øverste 3. del
  5. Rul dejen lidt mere ud, så den har en fin firkantet form – den skal være mellem 0,5 og 1 cm. tyk
  6. Del fladen i strimler af 1,5 – 2 cm tykke og halver herefter hver strimmel igen – men IKKE hele vejen igennem – de skal hænge sammen i toppen
  7. Sno hver flip rundt om hinanden og herefter rundt om fingrene, for at lave snurren. Det er ikke altid lige nemt, men de smager godt ligegyldigt hvordan de ser ud
  8. Fordel snurerne på et stykke bagepapir og lad dem hæve omkring 1 time
  9. Pensl dem med æg og drys med mandelflager inden de bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. indtil de er gyldne i top og bund

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar