Vi er vilde med snaskede sager og har altid haft en svaghed for blandt andet drømmekage og specielt også den lækre topping med kokos. Vi har faktisk tidligere på bloggen lavet en udgave med et twist af kaffe og chokolade og den er bare altid en sikker vinder! Opskriften kan I finde lige her, hvis I skulle have lyst til at prøve.
Nå, men vi har taget toppen af drømmekagen og prøvet at putte det i nogle små fine snurrer. Og altså, I kan nok gætte at snurrer med kokosfyld slet ikke er nogen skidt idé. Der er masser af skøn smag af kokos og så har vi på toppen pyntet med fine kokosflager og smeltet chokolade.
Kokosflagerne kan man købe, men man kan også lave dem selv fra frisk kokos. Her plejer vi har bruge en kartoffelskræller til at lave passende tykkelse på kokos’en og så rister vi den let på en pande, indtil den har fået gylden farve. Hvis man vil, kan man også gemme kokosflagerne til topping på morgenmaden eller i en lækker musli.
Hvis I vil have andre idéer til fyld i snurrer, har vi også lavet noget med marcipan/chokolade, karamel og faktisk også nogle salte med soltørret tomattapeade.
I dag skal vi julebage og har både brunkager og vaniljekranse på programmet. Dejene har vi lavet i forvejen og de har ligget i køleskabet natten over. Det gør specielt at brunkagerne er nemmere at skære. Derudover kører vi vaniljekranse dejen på en gammel maskine, hvilket går så nemt.
Ingredienser (16-18 stk.)
Dej
1/2 pk gær
2 dl mælk
1 æg
70 g sukker
1/2 spsk kardemomme
1/2 tsk salt
420 g hvedemel
70 g blødt smør
til toppen: æg til pensling og mandelflager
- Rør gæren ud i mælken
- Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og hvedemel og lad det hele blive rigtig godt blandet indtil dejen samler sig til en smidig dej og forlader skålens kanter – ca. 12-15 min. på røremaskine
- Skær smøren i mindre stykker og lad den blive æltet i dejen – fortsæt indtil dejen er glat og blank
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 – 1 1/2 time og lav fyldet
Fyld
220 g kokosmel
200 g brun farin
200 g smør
4 spsk kakao
2 spsk kanel
- Lun alle ingredienserne op i en gryde ved svag varme – smøren skal ikke smelte helt, men det skal kunne blandes godt
- Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud til en flade med en størrelse på ca. 35 x 70 cm, hvorpå fyldet fordeles
- Først skal den nederste 3. del af dejen foldes ind over midten og herefter den øverste 3. del
- Rul dejen lidt mere ud, så den har en fin firkantet form – den skal være mellem 0,5 og 1 cm. tyk
- Del fladen i strimler af 1,5 – 2 cm tykke og halver herefter hver strimmel igen – men IKKE hele vejen igennem – de skal hænge sammen i toppen
- Sno hver flip rundt om hinanden og herefter rundt om fingrene, for at lave snurren. Det er ikke altid lige nemt, men de smager godt ligegyldigt hvordan de ser ud
- Fordel snurrerne på et stykke bagepapir og lad dem hæve omkring 1 time
- Pensl dem med æg og drys med kokosflager inden de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. indtil de er gyldne i top og bund
- Fordel gerne lidt smeltet chokolade ud over toppen inden servering
No Kommentarer