Denne ret blev lavet i torsdags, da jeg fik ferie. Den er smadder let at lave og med et glas rødvin til, er den så lækker! Den er selvfølgelig også god med et glas hvidvin ;-)! Ved ikke om det er det man kalder Shrimp scampi, men det kalder vi det her alligevel. Tigerrejerne er lavet på på panden med en masse hvidløg, frisk hakket basilikum og lidt chili. Jeg kan godt lide at der er lidt ‘sauce’ ved, så jeg tilsætte også cremefine (her kan man også tilsætte fløde). Tilslut blev frisk kogt pasta vendt i panden med saucen og tigerrejerne – mums!
Ingredienser (2-3 personer):
1 spsk smør
3 fed hvidløg
1 rødløg
skal og saft fra 1/2 citron
250 ml cremefine 7%
200 gram pillede tigerrejer (eller flere)
Salt og peber
1/2-1 tsk chiliflager
Friskhakket basilikum (eller persille)
Frisk pasta
- Kog pasta som anvist på pakken
- Smelt smør på en pande
- Tilsæt løg og hvidløg og svits det i et par minutter
- Tilsæt de pillede tigerrejerne, friskhakket basilikum og lad dem blive lyserøde – de skal ca. have et par minutter på hver side
- Kom cremefin, citronsaft og citronskal ved
- Smag til med salt, peber og chiliflager
6 Kommentarer
Hvor ser det godt ud, jeg er egentlig ikke meget til pasta, men rejer, krydderurter og fløde sammen slår aldrig fejl!
– Anne
Tusind tak, Anne :-)! Retten kan helt sikkert også serveres uden pasta og evt. som en lækker grøn salat! ;-)
Hold da op, det ser lækkert ud :) Det skal laves efter jul!
Tusind tak – det lyder som en god idé ;-)
Dejlig og nem ret, som smager fantastisk. Jeg plejer også at bruge forårsløg og/eller porrer i sovsen :)
Tak for tippet, Tenna – det husket vi ;-)
Ha en dejlig aften!