Uh hvor er det blevet koldt i Aarhus. Om morgenen er det virkelig begyndt at føles som de der kolde, friske efterårsmorgener. På en måde at det meget hyggeligt og dejligt, og på en anden måde er det helt vildt forfærdeligt at al varmen virkelig er forbi. Laura er taget en tur til Kreta med kæresten + familie og det er varmt dernede, så hun brokker sig ikke!! En lille lækker salat til det, der nok også skal kaldes efterårsaftener, er denne her med blå ost, valnødder og skønne sprøde pærer toppet med lidt honning og avocado. Omkring vores fars sommerhus er der plukselv på diverse frugter og bær i løbet af året og sidste weekend var det tid for Clara Friis pærer. Det resulterede i en ordentligt pose med tilbage til Aarhus. De er altså bare hammer gode – helt friske fra træet og helt hårde, næsten ligesom sten – sådan kan vi bedst lide dem! Desuden er pærer og blåost virkelig gode venner og den blå ost er altså ikke så slem, når den spises med andet også ;)!
Tilbehør til 4-6 personer
1/2-1 hoved spidskål
2 pærer
1 håndfuld valnødder
2 avocadoer
Evt lidt salat
Flydende honning til toppen
ca. 100 gram blå ost (man kan komme lidt på toppen og lidt i en skål ved siden af, hvis ikke alle kan lide det)
- Skær spidskål fint ud og avocadoer i tern
- Skær pærer i skiver og fjern kernerne, hvis dette er nødvendigt
- Hak valnødder og rist dem på en en tør pande, indtil de har fået en gylden farve
- Kom spidskålen nederst i skålen og “pynt” derefter med avocado, pærer, valnødder og smuldret blå ost
- Kom lidt flydende honning hen over salaten
No Kommentarer