10 TING I IKKE VIDSTE OM OS SOM TVILLINGER –
Privat

10 TING I IKKE VIDSTE OM OS SOM TVILLINGER

twin1

Et af de spørgsmål vi oftest bliver stillet, når vi er ude sammen, er nok hvordan det er at være tvillinger, om det ikke har været dejligt at vokse op med en på præcis samme alder og altid have en legekammerat? Og jo, det har været helt vildt fantastisk og det er stadig fantastisk. Vi vil gerne dele nogle af vores oplevelser/tanker med jer og har derfor bikset et par af de berømte “10 ting i ikke vidste…” sammen, hvor I kan lære os lidt bedre at kende. Her kommer vores første omgang som mest handler om da vi var helt små ;-) 

 

 1. Vi er født d. 2. juli, 1989. Christine blev født kl. ca. 6:50 som den første og største tvilling og altså også den, der havde stjålet al maden inde i mavsen
 2. Laura lå få højt oppe og måtte derfor pludselig hurtigt ud ved kejsersnit hvor hun var fremme ca. 20 min. efter, kl. 7.10. Hun blev lagt i kuvøse, mens Christine havde det super ;-)
 3. Vi blev født i Sønderborg, hvor vi efter ½ år blev passet af en ung pige. Når vi tænker tilbage synes vi det virker vildt ”kun” at tage ½ års barsel som forældre, men det hele har jo skulle hænge sammen, og så er det heldigvis ikke noget, som vi har taget skade af i dag.
 4. Som helt små lignede vi hinanden virkelig virkelig meget, altså så meget, at vi ikke selv kan kende forskel på, hvem der er hvem, når vi ser gamle billeder. På nogle af billederne er der blevet sat et lille L eller et lille C i den ene side, så man ved hvem der er hvem, og på andre billeder er det helt umuligt at se. Derudover brugte vores forældre også neglelak til hurtigt at se hvem, der var hvem
 5. Vi er ikke sådan nogen, som er blevet klædt i præcis det samme tøj,  men når vi skulle være fine, kunne det godt være den samme kjole, i forskellige farver :-) (bortset for på billedet ;-))
 6. Vi lavede flere mærkelige ting og en af dem var, at vi kunne finde på at skrue helt vildt højt op for musikanlægget i stuen, når vi legede rundt. Det var åbenbart vildt sjovt at dreje på den knap, men når det så blev mega højt løb vi væk og gemte os med hænderne for ørerne indtil mor eller far kom og skruede ned. Det var jo ikke spor rart at det blev så højt og vi fattede nok ikke rigtig hvorfor.
 7. Da vi var 3-4 år flyttede vi til Aarhus C hvor vi startede i børnehave på den samme stue. Vi husker tydeligt hvor generte (og bange) vi var. Generelt var vi nogle meget generte børn, som altid stod og gemte sig bag vores forældres ben, når der kom gæster. Hvilket måske lyder lidt underligt, når vi altid har haft hinanden at støtte os til. Noget andet vi ofte er blevet spurft om, er om vi ikke byttede klasser i folkeskolen eller tog pis på nogle af lærerne. Fordi vi var så generte som vi var, var det aldrig noget, som vi ville kunne finde på at gøre, selvom det nok havde givet ophav til et par sjove historier.
 8. Mens vi gik i børnehave flyttede vi en anelse syd fra Aarhus og så kom der også en lillebror til verdenen da vi lige var blevet 5 år. Han var et kæmpe hit (og er det stadig i dag!) og vi elskede at komme ham i vores dukke-barnevogne, selvfølgelig sammen med dukkerne, og køre ham rundt. Vi kunne forestille os, at han ikke har nydt det helt så meget som os. Vi var også helt vilde med hans ansigtsudtryk, når han fik hår i munden. Vi var så onde, at vi kunne finde på at tage hans sut, og bevæge den rundt i gulvtæppet, og så give ham den igen. Ej, vi kan krumme helt tær, når vi tænker tilbage på det, tænkt sig hvor stride vi har været. Hvis I også ligger inde med noget, som i har gjort ved jeres søskende som små, så del gerne i kommentarfeltet ;-).
 9. Da vi er født midt på sommeren, nåede vi lige at fylde 6 år inden vi skulle starte i børnehaveklasse. Her havde vores forældre bestemt at vi skulle i hver vores klasse, hvilket vi i dag ser som en ret god beslutning. Dengang var vi ikke ligeså vilde med den, da det jo betød at vi skulle være væk fra hinanden. I starten var vi meget sammen i frikvartererne, men som årerne gik fik vi flere og flere venner hver for sig.
 10. Vi har altid haft vores “eget-sprog”. Flere gange ved aftenbordet, har vi kunne sidde og have samtaler kørende, uden at der var nogle omkring, som forstod var vi snakkede om. Det sker stadig! Og det sker også at den ene pludselig flækker af grin, og så ved den anden præcis hvad hun tænker på. Og det der med at afslutte hinandens sætninger, kan vi også sagtens finde på ;-). Vi tænker nok bare meget ens, heh.
tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

 • Reply Anonym 22 november, 2015 at 14:53

  Hej piger
  Tak for en god blog. Hvorfor var det godt at komme i hver sin klasse? Jeg spørger fordi jeg selv har enæggede drenge på 5,5 år som skal starte i skole til sommer. Vi er meget i tvivl, men hælder mest til samme klasse.
  Kh Kristine

  • Reply Tine 22 november, 2015 at 21:17

   Jeg er også selv tvilling, 23 år i dag. Vi kom også i hver vores, hvilket jeg i dag også er glad for.
   Tror det er godt at lære at klare sig selv, uden hele tiden at have søster/bror ved sin side, derudover får man hver sine venner, hvilket også er rart når man bliver lidt ældre så man lidt har et liv hver for sig og sammen, på den måde er man ikke tvunget til altid at have sin søster med til de samme ting som en selv.
   Derudover synes jeg også ofte lærerne har det med at sammenligne tvillinger, hvilket er super irriterende gennem hele skolen. (hun er bedre til det, hvor hun er bedre til det). :-) håber det hjælper på din tvivl.

  • Reply Twin Food 23 november, 2015 at 19:18

   Kære Kristine,
   Hvor spændende, det bedste råd fra os, efter vores erfaringer, er at lade dem komme i hver deres klasse.

   Vi er faktisk meget enige i hvad Tine skriver. For os var det vigtigt at komme på “egne” ben og ikke hele tiden være afhængige af hinanden. Det er klart at man også er enormt stærke sammen, men man har behov for at få opbygget to individer hver for sig. Det lyder skørt med to individer, for selvfølgelig er man da det, men man bliver sat rigtig meget sammen, hvis ikke man virker selvstændige.
   Vi gik i samme gymnasie klasse og det var ikke altid super godt med lærerne, hvor vi som Tine skriver også hele tiden blev sammenlignet. Derudover havde de enormt svært ved at kende forskel på os, og gættede ofte på hvem der var hvem. Det gør at man føler at man ikke bliver taget helt så seriøst, for hvis de tænkte sig om havde vi jo selvfølgelig forskellige kendetegn.
   Det var rigtig godt for os at få opbygget to forskellige omgangskredse i folkeskolen og så er det jo bare ekstra bonus, da men næsten har dobbelt op på venner pga. den anden tvilling.
   Vi forstår godt at det er en svær beslutning, og hvis du har andre interessante spørgsmål skal du endelig skrive.
   Held og lykke med det hele :)
   KH
   Laura og Christine

  • Reply tvilling 24 november, 2015 at 18:38

   som enægget tvilling vil jeg sige, lad være med at skille drengene ad med mindre de ønsker det. Vores forældre gik altid meget op i a vi skulle følges ad hvis det var det vi ville. At have haft min søster sammen med mig, har altid givet stor glæde også den dag i dag. Drengene skal nok finde ud af at gå hver deres vej, hvis det er det de ønsker.

   • Reply Twin Food 25 november, 2015 at 17:24

    Det er selvfølgelig forskelligt fra tvilling til tvilling og vi kan kun tale på vores egne erfaringer og dele ud af vores oplevelser :) Så vores tanker er kun til inspiration ;-)

 • Reply Cecilie J 24 november, 2015 at 07:09

  Jeg er ikke tvilling, men jeg var til gengæld ret god til at irritere min 9 år ældre søster, da hun da stadig boede hjemme. Det jeg husker bedst, var da vi havde værelse lige ved siden af hinanden. Jeg bankede voldsomt på min egen dør, mens hun var hjemme på sit eget værelse. Det lød lige netop, som om at jeg bankede på hendes egen dør, men det gjorde jeg jo ikke. O:-) så jeg blev bare ved med at banke på min egen dør, imens hun blev mere og mere irriteret.
  det endte selvfølgelig ud i, at hun blev så irriteret at jeg fik lidt “tæv”. Og så gjorde jeg ikke dét igen. ;-)

  • Reply Twin Food 25 november, 2015 at 17:26

   Hahaha, det lyder som en meget irriterende “leg” ;-)!

 • Reply Lone 7 august, 2018 at 21:33

  Hejsa :)
  Jeg har tveæggede piger som starter skole næste år. Vi har valgt at de skal i hver deres klasse og pludselig slog det mig… hvad gør man med børnefødselsdage? Har i holdt hver for sig med hver jeres klasse, eller har i holdt en samlet for begge klasser? Og hvis i har holdt hver for sig, har den anden så været med? Uh.. alle de store spørgsmål der presser sig på :-D
  Hilsen Lone

  • Reply Twin Food 16 august, 2018 at 09:47

   Kære Lone,
   Hvor lyder det spændende for dine piger. Vi har været meget glade for at være i hver vores klasse. Ang. børnefødselsdage, har vi faktisk lavet flere forskellige modeller. I de helt små klasser holdte vi altid hver for sig med hele klassen på besøg. Derudover har vi også i nogle år holdt fælles, hvor vi kun inviterede pigerne fra klassen. Igen i de sene år var det mest klassefester kun for den ene klasse.
   Skriv endelig, hvis der er andet,

   Mvh
   Christine og Laura

  Skriv en kommentar