Efter rødkålssalen med appelsin og valnødder havde vi stadig 2/3 af et rødkål tilbage i køleskabet. Det skulle bruges og allerede dagen efter blev lidt mere af det brugt. Det blev brugt til denne rødkålspesto, hvor vi blendede rødkålen, efter at have skåret den i mindre skiver. Der blev tilsat hvidløg og olie som i en almindelig pesto. Derudover kom vi solsikkekerner i og saft fra 1/2 lime.
Pestoen smagte virkelig godt og er super god, hvis man lige har lidt rødkål, der skal bruges i køleskabet. Herhjemme blev den brugt som fyld i en mexicansk pandekage, men kan også sagtens bruges som en snack, hvor man kan dyppe gulerods- eller agurkestænger i den. Hvis man er til den stærke side, kan man også altid tilføje lidt chili :-)!
Ingredienser (en mellem skål)
ca 180 gram rødkål
1-2 fed hvidløg
3-4 spsk olie
saft fra 1/2 lime
35 gram solsikkekerner (eller mandler)
salt og peber
- Skær rødkålen i mindre stykker og blend det i en blender til det er helt fint
- Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber
- Hvis den virker for grov kan man altid tilsætte lidt mere olie
4 Kommentarer
Det lyder super lækkert, og sikken en smuk farve!
– Kit
Det ser rigtig lækkert ud! Skal helt sikkert laves næste gang der er rødkål i mit køleskab :)
Det lyder godt, håber du kan lide den :)!
Ja, farven må da pynte på hvert et bord ;-)!
God søndag, Kit!