I sidste uge blev denne lækre quinoagratin med lækkert fyld lavet. Da vi var små, fik vi af og til pastagratin, som altid var noget, som vi syntes smagte godt. Det er en ret, som man hurtigt kan fylde med alt, som man lige skal have brugt fra køleskabet. Vi ville prøve en lidt anderledes gratin, og brugte derfor quinoa i stedet for pasta til denne her. Derudover kom der soltørrede tomater og spinat i sammen med kylling (som man godt kan undvære). På toppen lagde vi lidt gulerødder i skiver sammen med lidt revet ost og rasp. Retten mætter godt, og hvis man kun er to personer, kommer der nok til at være lidt rester – som jo i øvrigt hurtigt kan blive en meget lækker madpakke til dagen efter – vi elsker rester i madpakken! ;-)
Ingredienser (2-4 personer)
2 dl quinoa kogt i 4 dl vand
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
ca. 400 gram kyllingebryst skåret i mindre stykker
300 gram optøet spinat
5 stk. hakket soltørrede tomater
2 mellem gulerødder skåret i stave
Lidt revet ost og rasp til toppen
- Kog quinoa i vand i ca. 20 min (indtil alt vandet er væk) (Lav sauce (se længere nede) og nedenstående imens)
- Steg løg og hvidløg på en pande i lidt olie
- Tilsæt kyllingen og brun den af
- Kom den optøede spinat og soltørrelde tomater på panden og vend det hele godt rundt
- Tilsæt den kogte quinoa sammen med den færdige hvide sauce (se opskrift nedenfor) – vend det hele godt sammen
- Kom massen i et ovnfast fad og læg gulerødderne rundt på toppen
- Bag den i ovnen i ca. 30 min ved 200 grader
Hvid sauce
1 1/2 spsk smør
2 1/2 spsk mel
3 dl mælk
salt og peber
- Smelt smør i gryden og kom mel i – lad det samle sig til en klump
- Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk imens
- Fortsæt med at tilsæt mælken, indtil konsistensen er god (vi synes at de 3 dl mælk passede godt)
- Smag til med salt og peber
No Kommentarer