PØLSEHORN MED PESTO –
Bagværk, Brød, Snacks, Til madpakken

PØLSEHORN MED PESTO

pestp3

Da det for et par fredage siden endnu en gang var tid til kapsejlads i Aarhus Universitetspark, blev disse pølsehorn medbragt i nettet til at snacke af i løbet af dagen. I stedet for at komme ketchup i, prøvede vi noget nyt, og kom i stedet for pesto i pøllehornene sammen med pølserne. Olien fra pestoen gjorde brødene ekstra lækre. Man kan sagtens dyppe dem i kethup selvom der er pesto i, det tager de ikke skade af ;-) Opskriften nedenfor giver en stor portion, så man kan med fordel få fyldt fryseren op, hvis man bager hele portionen. Pestoen, som vi har kommet i her, er en grøn pesto, men hvis man vil, kan man selvfølgelig sagtens lave en hjemmelavet én, det vil nok gøre dem endnu bedre!

 

Ingredienser til pølsehorn (ca. 30 stk)

Dej

1/2 L mælk

50 gram gær

200 gram neutral yoghurt

2 tsk groft salt

150 gram groft rugmel

750 – 850 gram hvedemel (afhænger lidt af om den æltes i hånden ellers køres på maskine, men tilsæt lidt ad gangen)

Tilbehør

15 pølser skåret over i halv

Pesto til at komme i hornene (vi købte en fra Løgismose)

Sesam og blå birkes til toppen

  1. Lun mælken og rør gæren ud heri
  2. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel – hold lidt igen med hvedemelen og tilsæt indtil dejen er æltet godt sammen
  3. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-2 timer
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 3 portioner, hvor der kan komme 10 stk. ud af hver.
  5. Rul hver portion dej ud til en pølse og del den i 10 lige store stykker, rul hvert stykke fladt ud, så bredden passer nogenlunde med længden på pølsen
  6. Fordel lidt pesto på hver og kom pølserne oven på
  7. Læg hornene på en bradepande med bagepapir og lad dem efterhæve 1/2 time.
  8. Hornene penslels med æg og pyntes med sesam/birkes inden de bages i ovnen.
  9. Bag dem ved 200 grader ovn i ca. 20-25 min og lad dem køle af på en rist.

pestp1

pestp2

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar