Da det for et par fredage siden endnu en gang var tid til kapsejlads i Aarhus Universitetspark, blev disse pølsehorn medbragt i nettet til at snacke af i løbet af dagen. I stedet for at komme ketchup i, prøvede vi noget nyt, og kom i stedet for pesto i pøllehornene sammen med pølserne. Olien fra pestoen gjorde brødene ekstra lækre. Man kan sagtens dyppe dem i kethup selvom der er pesto i, det tager de ikke skade af ;-) Opskriften nedenfor giver en stor portion, så man kan med fordel få fyldt fryseren op, hvis man bager hele portionen. Pestoen, som vi har kommet i her, er en grøn pesto, men hvis man vil, kan man selvfølgelig sagtens lave en hjemmelavet én, det vil nok gøre dem endnu bedre!
Ingredienser til pølsehorn (ca. 30 stk)
Dej
1/2 L mælk
50 gram gær
200 gram neutral yoghurt
2 tsk groft salt
150 gram groft rugmel
750 – 850 gram hvedemel (afhænger lidt af om den æltes i hånden ellers køres på maskine, men tilsæt lidt ad gangen)
Tilbehør
15 pølser skåret over i halv
Pesto til at komme i hornene (vi købte en fra Løgismose)
Sesam og blå birkes til toppen
- Lun mælken og rør gæren ud heri
- Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel – hold lidt igen med hvedemelen og tilsæt indtil dejen er æltet godt sammen
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-2 timer
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 3 portioner, hvor der kan komme 10 stk. ud af hver.
- Rul hver portion dej ud til en pølse og del den i 10 lige store stykker, rul hvert stykke fladt ud, så bredden passer nogenlunde med længden på pølsen
- Fordel lidt pesto på hver og kom pølserne oven på
- Læg hornene på en bradepande med bagepapir og lad dem efterhæve 1/2 time.
- Hornene penslels med æg og pyntes med sesam/birkes inden de bages i ovnen.
- Bag dem ved 200 grader ovn i ca. 20-25 min og lad dem køle af på en rist.
No Kommentarer