Vi har igen igen haft gang i ismaskinen – den har stået lidt på stand by her den seneste tid pga. studie, men nu når sommeren ikke rigtig gider at komme før næste uge, må vi jo prøve at lave den selv med en omgang lækker is. Isen vi har kastet os over i denne her omgang er en rigtig snasket en af slagsen – ligesom vi allerbedst kan lide dem. Isen er lavet på baggrund af den klassiske pecan pie med en karamel/vaniljeis, hakkede pecan nødder og masser af ekstra saltet karamelsauce – MUMS! Vi har kørt isen på vores ismaskine, det er selvfølgelig ikke et must, og den kan også røres i hånden. Hvis i også vil i sommerstemning eller bare ønsker en god ismaskine, der kan producere masser af lækker is over sommeren er der et rigtig godt tilbud lige her på en lækker Wilfa maskine. Vores ismaskine er også fra Wilfa og den kan bare lave is .. rigtig god is ;)!
Ingredienser (1 liter is)
Saltet karamelsauce
180 g sukker
80 g smør
1 1/4 dl fløde
1 tsk salt
- Put sukkeren i en gryde og lad den blive opvarmet ved middel varme. Det tager lidt tid, først vil sukkeret begynde at klumpe og herefter smelter det
- Når al sukkeren er smeltet og har fået en mørkere brun farve tages gryden af varmen og smøren tilsættes i mindre stykker, der skal smelte. (Det vil boble lidt når smøren tilsættes)
- Når smøren er smeltet tilsættes fløden lidt af gangen og hele karamellen røres til en tyk ensartet masse
- Hvis massen bliver ved med at indeholde klumper kan den opvarmes lidt for at få alt opløst
- Hæld massen på glas og lad den afkøle godt inden den kan opbevares i køleskabet, hvis ikke den skal bruges med det samme
- Det kan være nødvendigt med en lille opvarmning når den skal bruges, hvis den har stået i køleskabet
Vaniljeis
4 pastauriserede æggeblommer
150 g sukker
300 ml mælk
300 ml fløde
1 vaniljestang
2 dl hakkede pecannødder
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen
- Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der stadig piskes
- Pisk fløden i en skål for sig til flødeskums-konsistens
- Bland fløden i skålen med æggeblommer, sukker og mælk
- Flæk vaniljestangen og kom kornene i blandingen
- Kør isen på ismaskinen og fordel herefter nødderne i isen
- Hæld halvdelen af isen i en fryse-venlig beholder og fordel 1/3 af karamelsaucen henover, tilsæt den sidste del af isen og fordel endnu 1/3 ovenpå
- Stil isen i fryseren indtil servering hvor den sidste del af karamelsaucen kan bruges som ekstra topping
- Hvis ikke man har en ismaskinen kan isen laves i en beholder i fryseren, som man løbende skal røre i, når konsistensen er god og tyk fordeles nødder og karamelsauce i
6 Kommentarer
Virkelig en skøn is I har tryllet frem :-)
Den må jeg prøve.
Tusind tak, vi håber den falder i god jord :)
Årh mums! Den ser virkelig lækker ud, den is… Tror jeg vil prøve at lave den med Daim i stedet for pecannødder :-)
Hvilken mælk bruger I? Skummet, mini, let eller sød? Har hørt, det har betydning for konsistensen på isen samt om den krystalliserer…
God idé med daim, det lyder SÅ lækkert :)
Vi bruger skummetmælk. Når vi laver is har det blot den konsekvens at når isen smelter er den tyndere og mere mælke-agtig end tyk som fløde ;) Om det har betydning for om den krystalliserer ved vi ikke, men det er ikke noget vi har problemer med :)
JEG SAVLER!! Det ser aaalt for godt ud!!
kh http://christinaelisabeth.dk
;)! Tak – den var så lækker!!