PAPPARDELLE MED RAGU PÅ GRIS –
Hovedretter, Kød

PAPPARDELLE MED RAGU PÅ GRIS

Reklame for Glad for Gris

Vi er ret vilde med simremad, men laver det af en eller anden grund ikke så ofte. Vi synes det er en nem måde at få masser af smag i en ret uden at det kræver de vilde køkken skills. Når vi laver simremad, er det mest den tid på året, hvor der er lidt koldere og mørkere udenfor – en tid vi er godt på vej ind i. Vi synes den tid på året passer perfekt med simremad med masser af smag og duft i køkkenet det meste af dagen.

Vi er gået de lidt mørkere dage og efteråret i møde og vi har derfor også kastet os over en skøn og ganske simpel simreret, nemlig en ragu på gris serveret med papardelle pasta og toppet med burrata. De fleste kender nok den klassiske ragu med oksekød, men den kan snildt også laves med gris. Vores ragu på gris er lavet med skulder (få fat i noget uden ben) og ud over gris er der blandt andet tilsat gulerødder, løg, hvidløg, hakkede tomater og friske urter.

Man skal regne med at retten tager nogle timer at lave for at få grisen helt mør og for at få masser af god smag. Dog står den og passer sig selv det meste af tiden, så det er ikke så slemt som det lyder. Desuden er det en ret, der er nem at lave til mange – det kræver egentlig bare en stor nok gryde.

Pappardelle med gris

PAPARDELLE MED RAGU PÅ GRIS

En skøn simreret fuld af lækre smage
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Antal: 5 pers.

Ingredienser

  • 1 kg skulder fra gris, skåret i grove tern (uden ben)
  • 1,5 spsk tørret rosmarin
  • 4,5 spsk olie
  • 1 stort løg, hakket
  • 2 gulerødder, skåret i tern
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 1 dl rødvin
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ¾ dl grøntsagsbouillon
  • 1 ½ spsk balsamico eddike
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 2 stilke frisk timian
  • Salt og peber
  • 550 g frisk papardelle pasta (andet frisk pasta kan også bruges)
  • 2 stk burrata ost

Sådan gør du

  • Drys den tørrede rosmarin over grisen og bland det godt ind i kødet sammen med salt og peber
  • Varm olien i en stor gryde og brun grisen af på alle sider – afhængig af størrelsen på gryden kan det gøres i flere omgange
  • Læg de brunede stykker gris på en tallerken
  • Tilsæt, i den samme gryde som grisen er blevet brunet, de hakkede løg, gulerødder i tern og den hakkede hvidløg og lad det stege ved middel varme i ca. 5 minutter
  • Tilsæt igen grisen til gryden sammen med rødvinen, de hakkede tomater og bouillonen
  • Lad det hele stå og småkoge (uden låi ca. 25 min. – rør gerne undervejs
  • Tilsæt balsamico eddiken og den friske rosmarin og timian. Skru lidt ned for varmen og lad herefter gryden stå (med låg) i ca. 35 min. – rør gerne undervejs
  • Tag låget af og brug to gafler til at rive kødet fra hinanden – det kan være nemmest at tage stykkerne på et bræt, rive dem fra hinanden og herefter tilbage i gryden
  • Tag stilkene af de friske urter op, smag til med salt og peber og lad det hele simre (uden låg) i yderligere 5 minutter imens pastaen koges
  • Kog den friske pasta og hæld herefter vandet fra. Tilsæt pastaen til raguen og rør så alt pastaen dækkes
  • Servér med burrata osten, friske urter og måske et lille skvat olie på toppen

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar