Pappardelle med gris

PAPARDELLE MED RAGU PÅ GRIS

En skøn simreret fuld af lækre smage
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Antal: 5 pers.

Ingredienser

  • 1 kg skulder fra gris, skåret i grove tern (uden ben)
  • 1,5 spsk tørret rosmarin
  • 4,5 spsk olie
  • 1 stort løg, hakket
  • 2 gulerødder, skåret i tern
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 1 dl rødvin
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ¾ dl grøntsagsbouillon
  • 1 ½ spsk balsamico eddike
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 2 stilke frisk timian
  • Salt og peber
  • 550 g frisk papardelle pasta (andet frisk pasta kan også bruges)
  • 2 stk burrata ost

Sådan gør du

  • Drys den tørrede rosmarin over grisen og bland det godt ind i kødet sammen med salt og peber
  • Varm olien i en stor gryde og brun grisen af på alle sider – afhængig af størrelsen på gryden kan det gøres i flere omgange
  • Læg de brunede stykker gris på en tallerken
  • Tilsæt, i den samme gryde som grisen er blevet brunet, de hakkede løg, gulerødder i tern og den hakkede hvidløg og lad det stege ved middel varme i ca. 5 minutter
  • Tilsæt igen grisen til gryden sammen med rødvinen, de hakkede tomater og bouillonen
  • Lad det hele stå og småkoge (uden låi ca. 25 min. – rør gerne undervejs
  • Tilsæt balsamico eddiken og den friske rosmarin og timian. Skru lidt ned for varmen og lad herefter gryden stå (med låg) i ca. 35 min. – rør gerne undervejs
  • Tag låget af og brug to gafler til at rive kødet fra hinanden – det kan være nemmest at tage stykkerne på et bræt, rive dem fra hinanden og herefter tilbage i gryden
  • Tag stilkene af de friske urter op, smag til med salt og peber og lad det hele simre (uden låg) i yderligere 5 minutter imens pastaen koges
  • Kog den friske pasta og hæld herefter vandet fra. Tilsæt pastaen til raguen og rør så alt pastaen dækkes
  • Servér med burrata osten, friske urter og måske et lille skvat olie på toppen