OVNBAGT ÆG MED SERRANO SKINKE –
Fødselsdag, Frokost, Morgenmad

OVNBAGT ÆG MED SERRANO SKINKE

En rigtig brunch klassiker er denne skål med serrano skinke og æg bagt i ovnen. De er meget nemme at lave, fordi de egentlig bare passer sig selv i ovnen – og man slipper derfor for at holde øje med dem ift. fx scramble eggs. Disse var med til vores fødselsdagsbrunch i sidste uge, da vi synes der skulle være noget æg! Billederne er ikke fantastiske, og det skyldes også at de blev lavet til fødselsdagen, og lige pludselig kom gæsterne altså, hehe :-)! Selvom billederne ikke er de bedste, ændre det dog ikke på smagen, som var rigtig god. Serrano skinken kommer med det salte og derfor behøver man ikke at komme så meget salt på når den er færdig. Disse kan også laves i muffins forme, hvis man ikke har små ovnfaste skåle. Hvor er det bare deprimerende når man ser vejrudsigten i tv og der ligefrem står “ingen sommervejr i sigte” – det kan da bare ikke passe altså – ØV!??

 

Ingredienser (7 stk):

7 stk. serrano skinke
7 æg
7 spsk mælk

 1. I nogle små skåle (der kan tåle at komme i ovnen), puttes et stykke serranoskinke i. Sørg for at så meget af bunden og siderne er dækket af skinke som muligt
 2. Slå et æg ud i hver skål og hæld 1 spsk mælk i også
 3. Rør forsigtigt rundt i skålen
 4. Bag dem ved 200 grader i 15-20 min
tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

 • Reply monsterscircus 10 juli, 2012 at 11:44

  Orv det ser lækkert ud, åh ja, mangler også nogle flere ramekiner. Men måske man kunne give skinke en tur i ovnen først så den blev sprød i en muffinpande, så man når æggene bagefter var bagt, kunne løfte dem op, nå tror jeg skal forsøge. Tusind tak for inspirationen og ha en dejlig tirsdag.

  • Reply Laura og Christine 10 juli, 2012 at 21:16

   Hehe, det lyder som noget der er et forsøg værd ;-)! Håber du har haft en rigtig god dag og tak for dine altid dejlige og søde kommentarer!!

 • Reply Anonymous 10 juli, 2012 at 18:02

  God og lækker idé – jeg er på!

 • Reply Trine 10 juli, 2012 at 18:03

  Det lyder jo meget nemt og overskueligt – lige et morgen projekt for weekenden!

 • Reply Mademoiselle Belle Soie 12 juli, 2012 at 22:28

  Hvor ser det godt ud! – tænker ofte på hvordan jeg kan få brugt mine små hjerteformede skåle fra Le Creuset noget mere – dette er jo en oplagt mulighed :-)

  • Reply Laura og Christine 13 juli, 2012 at 23:18

   Ja, det lyder da som en vildt god idé ;-)! Hav en god weekend :)

  Skriv en kommentar