Ved i hvad det bedste ved de her æble/banan muffins er? Der er intet fedt tilsat – jep.. den er god nok og det næst bedste…. de smager stadig helt fantastiske ;-)! I dejen er blandet bananer, æg, æble, havregryn, mel, bagepulver, vaniljepulver og lidt brun farin. Bananerne er super gode til at give muffins’ne den dejlig svampede konsistens og sammen med æble og den brune farin er det helt i top.
Spis dem når I har lyst til noget lækkert – og når det ovenikøbet kan gøres med ikke helt så dårlig samvittighed er det så dejligt. Vi elsker sådan nogle snacks, der stiller vores søde tand, men hvor vi ikke fylder os med en masse sukker og fedt.. De her muffins skal altså bages et hav af gange endnu i lejligheden, for hvis ikke i allerede har fundet ud af det, med alle de søde sager, så har vi faktisk en ret sød tand ;-)!
Ingredienser (giver ca. 10 stk.)
2 bananer
2 æg
1 stort æble
50 gram brun farin + lidt ekstra til toppen
50 gram havregryn
50 gram mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
- Pisk æg og sukker lysebrunt og luftigt
- Tilsæt bagepulver, vaniljepulver samt havregryn og bland godt rundt
- Mos bananerne i en skål og tilsæt dem til dejen
- Tilsæt mel
- Skær lidt af æblet i tynde skiver og resten af æblet i små firkanter
- Tilsæt firkanterne til dejen og fordel den i 10 muffinsforme (hvis man bruger store muffinsforme, er der nok ikke til 10 stk.)
- Kom æblerne skåret i skiver på toppen og drys med lidt brun farin
- Bag dem ved 190 grader i 15-20 min
29 Kommentarer
Hej,
Kan de fryses? :)
Hej Lise! Ja det kan de sagtens :)!
Nøj, de ser gode ud! Jeg laver noget lignende uden hverken mel, sukker eller fedtstof. De er også super gode selvom de kun består af havregryn, banan, æble og kanel – og så er de jo nærmest sunde.
Det lyder også små en super lækker muffin – den må prøves næste gang ;-)!
Uhm en skøn kombi, og en kombi man aldrig går fejl af :) Skægt og lækkert med farinen. Den må jeg prøve ;)
Du har helt ret! En virkelig lækker kombi :)! Den brune farin gjorde det faktisk virkelig godt, og blev faktisk puttet i fordi vi var løbet tør for almindelig sukker derhjemme (tænk at det kunne ske i vores køkken!!) heh.
De ser megagode ud! Skal helt sikkert testes herhjemme :o)
Det lyder godt, Ana :-)! Vi håber de falder i god smag!
Hold da helt ferie – hvor ser de bare lækre ud! De skal helt klart prøves – selv bager jeg ofte en æblekage, som også bare er lækker og svampet, så jeg kan da kun forestille mig at disse vil være et hit også! At der ikke er fedt i og kun lidt sukker er da bare et kæmpe plus!!
Hej Pernille. Vi er sikre på disse muffins også vil være et hit hos dig ;-) Og vi synes ikke man kan smage at der intet fedt er tilsat, bananerne må kunne noget magisk :)
Hvor ser de lækre og fine ud. Sjovt at man tit laver æbletærter noget lignende, men har virkelig aldrig tænkt over at lave muffins sådan.. Mums.. det må prøves
Tusind tak Sanne! Du kan tro de også var gode :-) Og næste gang du overvejer en æbletærter synes vi klart du skal prøve muffins i stedet ;-)
I started freaking out when I thought I could not read this in English and therefore wouldn’t be able to bake these divine looking muffins. I love it when you have the chunky, real, big pieces of fruit in the muffins too. All I can say is yum. Yum yum yum.
x eva
http://www.evamarieclosephotography.blogspot.com.au
Hah! We hope you saw “In english” in the top bar ;-) They were sooo yummy!
Frugt i kage er bare så godt, det gør det bare så svampet og lækkert. Udover æble og banan, elsker jeg også squash eller rabarberstykker i muffins – yum.
– Anne
Ja det er bare lækkert!! Uhh rabarber muffins er noget vi helt klart skal prøve snart :) tak for det tip!
Mums, jeg elsker i forvejen æbletærte, men har nok en tendens til at spise for meget – det er jo også lækkert. Tror muffins er meget mere mig, så kommer jeg heller ikke til at overdrive, eller det ved man selvfølgelig aldrig
Æbletærte er så skønt, og de her muffins er altså et ganske fint alternativ og så gør det ikke noget man overdriver når de slet ikke er så usunde ;)!
Skal de bages i “faste” forme eller er papir nok?
Det er nok en god idé med forholdsvis faste forme, vi putter altid vores i papir og så faktisk i en muffin metal form, så de har god støtte :)
Curious about the temperature is it 190 Celsius? Sure it must be but just wanted to make sure.
Hi Stefanie! You are right – it is celsius, about 375 F :)
[…] vi lavede vores fedtfattige muffins med banan og æble var vi ikke i tvivl om, at vi også skulle prøve en udgave med kakao. I disse er der hverken banan […]
Jeg har planer om at bage disse skønne muffins i dag! Har dog et spørgsmål: er det muligt at tilføje bær? Jeg har tonsvis af brombær i haven og tænkte, om det kan lade sig gøre med både æble, banan og brombær? :-))
Hilsen Mie
Hej Mie!
Håber ikke vi svarer for sent, men det tror vi bestemt sagtens kan lade sig gøre – måske du skal tilsætte lidt mindre mængde æble ;-) god fornøjelse!
KH
Jeg puttede lidt æblemos i, i stedet for æbletern – lækkert :-)
God idé :) Tak for tip!
De ser så gode ud :) men kan ikke se, hvor meget sukker der skal i??
Tak :) Det er den brune farin, der er sukkeren ;)