Det er torsdag, og det vil sige ”lille-fredag”, som vores far kalder det ;-) I sidste weekend lavede vi en lækker gin & tonic med en mango/ingefær sirup, som gav et lille twist, til den traditionellen G&T. Vi er ret vilde med en G&T og denne udgave med et twist af mango, er allerede røget højt på listen over gode G&T’s. Sirup mængden kan laves større, hvis man gerne vil have en kraftigere ingefær/mango smag. Vi glæder os allerede til de varme sommeraftener, hvor denne, mere sommerlige, udgave helt sikkert skal nydes. Den kan snildt nødes på en ’lille-fredag’, som i dag :-)
Ingredienser (3 glas)
1 mango
5-10 g ingefær (afhænger af hvor meget smag man ønsker)
1/2 dl lys sirup eller honning
1/2 dl vand
saft fra 1 lime
is
4 1/2 spsk gin
tonic vand
- Skær kødet fra mangoen og skallen af ingefæren
- Riv ingefæren groft og blend det sammen med mangoen til en tyk puré
- Hæld mango pureen i en gryde sammen med sirup og vand og lad det koge svagt op til konsistensen er tyk og sirup agtig
- Smag til med saft fra en lime og lad herefter siruppen køle af
- Tag 3 glas og put isterninger i
- Fordel mango siruppen i de 3 glas, tilsæt gin og top op med tonic vand
2 Kommentarer
hvor lang tid kan siruppen holde, hvis man stiller den i køleskabet?
En måneds-tid vil vi ikke tro er noget problem, men tjek duft og farve – vi er ikke de store eksperter på det område :-)