Vi er ret vilde med kager, specielt de kager der er ekstra svampede i det. Det er ofte de lidt tungere kager, hvor man ikke kan spise 10 stykker, og hvor kagen sætter sig i tænderne. Denne kanelkage er én af de slags kager.
Kagen er krydret med en masse krydderier som kanel, nelliker og ingefær – hvis man ikke er til det hele, kan ingefær fx. godt undværes, selvom det nu ikke giver en vildt kraftig smag. På toppen er der lagt et lag af mascarpone blandet med æg, som kagen bages med og som gør kagen endnu mere lækker.
Ingredienser (1 bradepande, ca. 20×25 cm)
120 g smør
200 g brun farin
4 spsk stærk kaffe (espresso shot, nescafé, eller lign.)
2 æg
150 g hvedemel
1/2 tsk vaniljepulver
1 1/2 spsk kanel
1/2 tsk stødt nellike
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk bagepulver
120 g mascarpone
1 æg
50 g sukker
- Smelt smørret sammen med brun farin og kaffe og lad alt den brune farin blive opløst – lad det herefter afkøle
- Tilsæt de to æg til massen og lad dem blive opløst
- Tilsæt hvedemel, vaniljepulver, kanel, stødt nellike, stødt ingefær og bagepulver og sørg for at rør dejen indtil den er helt uden klumper
- Fordel dejen i en form, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir
- Bland forsigtigt mascarponen med æg og sukker – der skal ikke røres for længe, da mascarponen kan skille
- Fordel til sidst ostemassen på toppen af kagen – det gør ikke noget at den synker lidt ned, og bag den i ovnen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 min. – tjek gerne til den undervejs
No Kommentarer