KRYDREDE FISKEFRIKADELLER –
Fisk, Nemme hverdags retter

KRYDREDE FISKEFRIKADELLER

fisked4 fisked2

Når vi får fisk er det rigtig ofte laks (på alle mulige måder) eller fiskefrikadeller. Ligesom laks kan fiskefrikadeller også virkelig varieres afhængig af hvilket humør man lige er i. Der kan nemt tilsættes forskellige revne grøntsager, krydderurter, chili eller citron til at give lige nøjagtigt det smagsindtryk man leder efter.

Det er lidt sjovt for fiskefrikadeller er en af de retter, der minder os rigtig meget om hverdagene hjemme hos mor og far. Blandt andet fordi at det var en af de retter hvor tilbehøret altid var fast; en råkostsalat og en omgang kartoffelmos (og engang imellem remoulade fra fiskehandleren).

Denne her version er næsten som i “gamle dage” (så gamle er vi jo ikke ;)), dog er fiskefrikadellerne gjort mere kryderede med persille, peberfrugt samt chili og tilbehøret bestod kun af en omgang råkost og altså ingen kartoffelmos. Det var lidt i overkanten kun at lave til en person men til en større samling kan kartoffelmos helt klart anbefales :)

 

Ingredienser

400 g laksefars

1/2 peberfrugt

en god håndfulde friske spinatblade

1 dl hakket persille

1 æg

1 dl havregryn

salt, peber og chiliflager

råkost: 1/2 spidskål, 2 gulerødder, 1 dl rosiner, 1 dl solsikkekerner

  1. Skær peberfrugten og de friske spinatblade i mindre stykker
  2. Bland laksefars med peberfrugt, spinatblade og persille
  3. Tilsæt æg, havregryn, salt, peber og chiliflager
  4. Stil fiskefarsen i køleskabet 1/2 times tid – det gør den lidt mindre fedtet
  5. Form passende deller og steg dem på en mellemvarm pande indtil de er gyldne på begge sider
  6. Servér med råkost hvor gulerødder og spidskål snittes fint og vendes med rosiner og solsikkekerner

fisked1 fisked3

tidligere indlæg næste indlæg

13 Kommentarer

  • Reply Maria 9 oktober, 2013 at 13:53

    Fiskefrikadeller er skønne og de kan nemlig lige præsis varieres efter det smagsindtryk man leder efter. Og ja så er råkost og fiskefrikadeller også bare et klassisk godt match :-)

    • Reply Twin Food 10 oktober, 2013 at 13:55

      Det er nemlig det :) sjovt når en ret stort set altid har fast tilbehør :)

  • Reply Marian 9 oktober, 2013 at 17:42

    hold fast hvor lækkert! Jeg elsker fiskedunser, men har aldrig lavet dem selv. Tak for inspirationen!

    Ps. FLOTTE billeder :)

    • Reply Twin Food 10 oktober, 2013 at 13:56

      Det er så nemt, det må du prøve ;)
      Og tusind tak Marian ;)

  • Reply Samantha 10 oktober, 2013 at 01:44

    Hvor ser det fantastisk ud! virkleig flotte billeder:)

    /Samantha

    • Reply Twin Food 10 oktober, 2013 at 13:57

      Tusind tak :)
      KH

  • Reply hvadskalvibage/Mette 10 oktober, 2013 at 08:25

    Er også helt vild med fiskefrikadeller. Men køber ofte fiskefarsen færdigrør hos fiskehandleren.

    Men skal en dag have taget mig sammen til selv at lave dem :-)

    • Reply Twin Food 10 oktober, 2013 at 13:58

      Det er slet heller ikke dårligt fra fiskehandleren ;)
      KH

  • Reply Charlotte 10 oktober, 2013 at 14:42

    Ser lækkert ud – hvor mange personer matcher opskriften ca. til ?

    • Reply Twin Food 10 oktober, 2013 at 22:25

      Vil skyde på 3-4 pers. Mener der blev ca. 15 stk :)

  • Reply Susy Grundahl 14 oktober, 2013 at 20:38

    Hvor ser det lækkert ud!

    • Reply Twin Food 16 oktober, 2013 at 00:41

      De var også utrolig lækre, Susy ;-)!

  • Reply SPRØD FARVERIG SALAT – 29 september, 2018 at 11:28

    […] er perfekt som tilbehør til f.eks. et par squash kager eller måske en omgang krydrede fiskefrikadeller. Vi serverede den som tilbehør til en wrap med nogle skønne quinoa […]

  • Skriv en kommentar