GRILLEDE TUNDELLER –
Fisk, Nemme hverdags retter

GRILLEDE TUNDELLER

tund2

En anden form for frikadeller er de her lækre bagte tunboller. De er nemme, billige og man kan tilsætte alle sine yndlings ingredienser!  Her er der tilsat rødpeber, persille, hakket spinat, chili og ellers tun, æg, citronsaft og fuldkornshvedemel. Portionen nedenfor giver en ret stor portion, og de kan sagtens fryses ned hvis ikke man spiser dem alle :-)! Da det er sommer og godt vejr, valgte vi at grille tundellerne på vores grill, det blev virkelig lækkert! Ellers kan man også sagtens bage dem i ovnen eller på en pande i lidt olie. Til dellerne serverede vi en lille salat af grillede majs, asparges og kartofler, som udgjorde en lækker ret sammen med tundellerne :-) Andre ting der kunne tilføjes til dellerne kunne fx være soltørrede tomater eller feta – en variation, vi også tænker kunne smage smadder lækkert! (Scroll down for english version)

 

Ingredienser (14-15 stk – ca. 5 cm. i diameter)
950 g. tun (vi brugte dåsetun)
1/2 Rød peber
God håndfuld persille
1,5 cm. Chili
Lidt hakket frisk spinat
2 Æg
150 g. Fuldkornshvedemel (ca.)
Citron saft fra ca. 1/4 citron
Salt og peber
Persille og parmesan til pynt

 

  1. Start med at rør tunen godt rundt i en skål, så der ikke er nogle klumper eller noget der hænger sammen
  2. Hak rød peber, chili og frisk spinat og bland det derefter i tunen sammen med de to æg og fuldkornshvedemelen
  3. Tilsæt citronsaft, salt og peber
  4. Tag en ske og form 5 cm. store tunboller (hvis massen ikke virker fast nok, kan man tilsætte lidt ekstra mel)
  5. Læg dem på en varm grill og grill dem sprøde på alle sider (hvis de lægges på en bageplade skal de ca. have 20 min ved 175 grader – vend dem evt. undervejs)
  6. Drys med lidt persille og parmesan og spis

 

tund1

tund3

 

 

TUNA MEAT BALLS

Ingredients (14-15 pieces – about 5 cm. Diameter)
950 g. Tuna (we used canned tuna)
1/2 red pepper
A handful of parsley
1.5 cm. Chili
Some  chopped fresh spinach
2 Eggs
150 g. Whole grain wheat flour
Lemon juice from approx.y 1/4 lemon
Salt and pepper
Parsley and Parmesan cheese for garnish

 

  1. Add the tuna to a bowl
  2. Chop red pepper, chilli and fresh spinach and mix it into the tuna together with the two eggs and flour
  3. Add lemon juice, salt and pepper
  4. Take a spoon and form the tuna balls (if the mass seems to wet, you can add a little extra flour)
  5. Place them on a hot grill and grill until crisp on all sides (They can also be placed on a baking sheet, bake them in the oven for approx. 20 minutes at 175 degrees)
  6. Sprinkle with a little parsley and parmesan before eating them
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Anna 31 juli, 2014 at 11:57

    Er det dåseturn

    • Reply Twin Food 1 august, 2014 at 10:06

      Hej Anna
      Jep vi har brugt dåsetun :)

  • Reply Bent Jørgensen 31 juli, 2014 at 21:34

    Kan man bruge tunbøffer og hakke dem

    • Reply Twin Food 1 august, 2014 at 10:07

      Hej Bent
      Du kan godt bruge tunbøffer og hakke dem, vi har dog brugt dåsetun.
      Det vil jo være dyrere, og vi synes at de bliver helt fine med dåsetunen :-)
      God sommer!

  • Reply Anna 1 august, 2014 at 22:52

    Tun i vand eller olie?

    • Reply Twin Food 2 august, 2014 at 11:36

      Det bestemmer du selv – vi bruger altid tun i vand :)

    Skriv en kommentar