KAGE MED RABARBER, ÆBLE OG MARCIPAN –
Bagværk, Desserter, Søde sager

KAGE MED RABARBER, ÆBLE OG MARCIPAN

rhubarb-and-apple-cake

Vi håber i har haft en skøn bededagsferie. Laura har brugt hendes i Aarhus og Christine har været en smuttur i Bologna, hvor der er blevet spist masser af lækker mad.  Nu er vi tilbage i København og klar til en arbejdsuge. Vi synes det var lidt hårdt i morges, og derfor prøver vi at gøre mandagen ekstra lækker med en sommerlig opskrift – vi har snart brug for lidt mere sol og varme!! Kagen her er egentlig vores tidligere æblekage, hvor vi har lavet lidt justeringer. Vi har blandt andet tilsat både rabarber og marcipan og det giver den lidt mere friskhed! Rabarberne kan være “rester” fra sommerens høst, men ellers har vi også set de første friske bundter i supermarkedet. På toppen er der drysset med mandelflager for at give lidt ekstra knas. Vi serverede kagen med vaniljeis og nød den en aften sammen med vores mormor og morfar.

Ingredienser (1 stort fad)

5-6 æbler (mellem størrelse – vi brugte Belle de Boskoop)

160 g sukker

150 g blødt smør

4 æg

130 g marcipan

250 g hvedemel

250 g rabarber i tern (friske eller optøede fra frost)

30 g mandelflager

 

  1. Rens æblerne og skær dem ud i tern
  2. Pisk smør og sukker luftigt
  3. Tilsæt derefter et æg ad gangen, mens der stadig piskes
  4. Riv marcipanen på et groft rivejern og vend den i massen
  5. Bland halvdelen af rabarberne med hvedemelen og vend ligeledes æblerne i
  6. Smør en form og fordel lidt rabarber i bunden, inden dejen hældes i denne.
  7. Pynt med de resterende rabarber og mandelflager på toppen inden kagen bages
  8. Bag kagen ved 180 grader i 40-45 minutter
  9. Nyd kagen lun eller lad den køle helt af inden den serveres evt. med vaniljeis eller lidt creme fraiche

rabarber-og-æble

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Mette 25 april, 2016 at 14:03

    Lyder lækkert, men hvornår skal æblerne i?

    • Reply Twin Food 26 april, 2016 at 18:11

      De skal bare i sammen med rabarberne :-)

  • Reply Thea 25 april, 2016 at 19:25

    Ej hvor ser det lækkert ud

    lifestylexblogger.blogspot.dk

    • Reply Twin Food 26 april, 2016 at 17:58

      Mange tak! Den var også meget lækker :-)

  • Reply Karoline Klinte 8 maj, 2016 at 17:24

    Det ser mega lækkert ud! Hvor mange stykker/mennesker tror I cirka der er til?

    • Reply Twin Food 10 maj, 2016 at 20:04

      Hej Karoline,
      Det er lidt svært at vurdere, men vi vil skyde på en 12-15 personer :)

  • Reply Anne 13 maj, 2016 at 15:23

    Skal man smelte smøret eller skal det bare være blødt? (:

    • Reply Twin Food 15 maj, 2016 at 20:44

      Hej Anne, det skal være blødt :)

    Skriv en kommentar