JULEKONFEKT –
Desserter, Højtider, Søde sager

JULEKONFEKT

marcp1

Vi laver altid konfekt i julen, og elsker kombinationen af nougat og marcipan. Da vi var mindre lavede vi altid små lækre konfekt stykker hvor vi bare sad og skar nougat samt marcipan og lavede dem til små finurlige ting – gerne på en af adventsdagene. I år var det 2. Advent at disse marcipankugler blev lavet. I den ene version er der lemon/lime curd og i den anden dulce de leche. Begge ting havde vi i forvejen i køleskabet, og hvis man har andre søde ting i på lager, der skal bruges, kan disse sikkert også godt tåle at blive pakket ind i marcipan ;-). Versionen med lemon/lime curd blev overtrækket med hvid chokolade og pyntet med hakkede tranebær, hvor versionen med dulce de leche fik selskab af mørk chokolade og knuste sukkerstokke. To bud på marcipankugler, der egner sig godt til at blive nydt her i juledagene :-)

marcp2

MARCIPANKUGLER MED DULCE DE LECHE

Ingredienser (14 stk.)

1 dl dulce de leche (1 dåse kondenseret mælk koges, i en gryde, tildækket af vand i ca. 3 timer)

200 gram marcipan

100 gram mørk chokoade

 

Pynt: knuste sukkerstokke

  1. Kom små klatter dulce de leche på et stykkebagepapir på et skærebrat, prøv at lav dem så runde som muligt – og endelig ikke for store ;-) – kom dem i fryseren så de kan sætte sig lidt – og form dem evt lidt mere, når de er kolde
  2. Kom marcipan uden om kuglen og stil dem tilbage på køl
  3. Smelt mørk chokolade og dyp kuglerne i chokolade inden de pyntes med knuste sukkerstokke

 

marcp3

MARCIPANKUGLER MED LEMON/LIME CURD

Ingredienser (14 stk.)

1 dl lemon/lime curd (lavet efter denne opskrift)

200 gram marcipan

100 gram hvid chokoade

 

Pynt: hakkede tranebær

  1. Kom små klatter lemon curd på et stykke bagepapir på et skærebrat, prøv at lav dem så runde som muligt – og endelig ikke for store ;-) – kom dem i fryseren så de kan sætte sig lidt – og form dem evt lidt mere, når de er kolde
  2. Kom marcipan uden om kuglen og stil dem tilbage på køl
  3. Smelt hvid chokolade og dyp kuglerne i chokolade inden de pyntes med hakkede tranebær
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Cecilie Binau 20 december, 2014 at 00:52

    Åh, hvor ser det lækkert ud!<3

    • Reply Twin Food 20 december, 2014 at 20:41

      Tusind tak – det var super lækkert :-)!

  • Reply Caroline Rossing 23 december, 2014 at 20:46

    Hej Twin-food
    For det første så tusind tak for den mest fantastisk madblog! Mange af jeres opskrifter er helt fantastiske! Mit spørgsmål er dog hvor lang tid Dulce de leche kan holde i køleskabet, da jeg lige har brugt noget til at lave fyldte chokolader med, men på ingen måde har brugt det hele. Vil jo helst ikke lade det gå til spilde :D glædelig og godt nytår! :)

    • Reply Twin Food 27 december, 2014 at 12:26

      Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :-)
      Umiddelbart vil vi skyde på et par uger, men det er vigtigt at den ikke opbevares i metaldåsen men i stedet i f.eks. en plastik beholder :-)
      Glædelig jul og godt nytår :)

  • Reply Ida Petersen 7 december, 2019 at 20:48

    De skal afprøves i år.
    Skal begge slags konfekt stå på køl i en dåse eller boks efter de er blevet lavet? og kan de holde december måned ud?

    • Reply Twin Food 10 december, 2019 at 08:24

      Ej, det lyder lækkert :)
      De skal opbevares på køl – holdbarheden er som normalt på de ingredienser, der indgår :)

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar